• Mi a bajom?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Jó napot kívánok! Én egy 26éves nő vagyok, van egy 3éves kisfiam, élettársi kapcsolatban élek, albérletben, sajnos rengeteg stressznek vagyok kitéve...Szülés után, a szoptatás alatt közel 30kilót szedtem fel! 3éve nem estem teherbe! Sajnos voltak menstruációs problémáim, volt 2cisztám+egy polipom a méhemben! A ciszták felszívodtak, a polipot pedig egészségügyi kaparással eltávolítottak! Egyfolytában folyik az orrom, voltam allergiavizsgálaton és kijött, hogy nyulszőrre+tehénszőrre vagyok allergiás, de mivel még szoptattam, ezért nem szedtem gyógyszert, és így ezzel abbamaradt az egész! Csak az orrfolyásom nem(állandóan sebes az orrom)! Nagyon fáradékony vagyok, és ingerlékeny! És ez nagyon zavar! Nemnagyon vagyok a gyógyszerszedés híve! Kérem segítsenek, hogy mit tegyek, és, hogy mi lehet a fő bajom! Mert nagyon nehéz így élnem!

        Köszönöm:Sziszi

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelet Kérdező!


        Nem könnyű feladat gyógyszerek nélkül kezelni egy allergiás rhinitist, mivel a nemzetközi terápiás ajánlások is azt mondják, első lépcsőben próbáljuk meg eltávolítani az okozó allergéneket. Mivel ez az Ön esetében elvégezhető, mert gondolom lakásában nincs sem nyúl-sem tehénszőr.

        De akkor valami más is kell, hogy legyen, ami fenntartja folytonos panaszait. Ezt egy újabb allerigás bőrpróba talán kiderítené. A  második lépcső a gyógyszeres terápia, antihisztamin+ lokális szteroid és ha csak egy vagy két allergénre érzékeny és a gyógyszeres kezelés nem javította megfelelően állapotát, akkor allergén vakcináció is szóba jöhet. Neten keresztül ajánlani gyógszert azért nehéz, mert, hogy megfelelő gyógyszert javasoljunk, ahhoz pontos diagnózis szükségeltetik és ehhez meg a személyes találkozás. Azért javasolnám, hogy menjen el allergológushoz és nézzék át újra a jelenlegi állapotot és adjanak új terápiát.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet További orvosok

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-21 15:42:04; Megválaszolva: 2011. szeptember 27., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.