• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő,Doktorúr! Kisfiam 7.-ik éves lesz az idén,most második éve észlelem hogy tavasszal elkezd az orra folyni,és ennek a folyamatnak namlátom a végét szinte.Ez az orrfolyás nem vízszerű,hanem sűrű sárgás váladékkal telt,főképp a reggeli felkelés után kb.1-2óráig kellemetlen,olyankor sűrűn kell üriteni neki.A legtöbb hurutoldó szinte semmit sem használ,úgyérzem csak feleslegesen terhelem vele.Az jó hogy így kitudjuk takarítani az orrát reggelente,viszont tudom ez nem normális így.Vigyem allergiatesztre?Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel:Andrea

        WEBBeteg szakértő válasza a orrfolyás témában

        Kedves Anyuka!


        Az allergiás orrfolyás általában vízszerű váladékozással jár, és gyakran kíséri a  szem könnyezése is. Ettől függetlenül okozhatja a tüneteket allergia,amit bőrteszttel lehet kimutatni.
        A sárgás orrváladék azonban felveti a krónikus arcüreggyulladás lehetőségét,amit orr-melléküreg rtg.-vel lehet igazolni.Érdemes egy fül-orr-gégésznek is megmutatni a gyereket,hogy megnézze az orrmandulák,az orrsövény és a nyálkahártya állapotát.


        Tisztelettel:Dr.Földes Krisztina


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-17 13:17:36; Megválaszolva: 2011. szeptember 26., 14:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés