Allergia vagy valami más?

Tisztelt dr.Úr/NŐ! 31 éves nő vagyok! A problémám szív tájéki szurkálással kezdődött, elmentem orvoshoz, megvizsgált és pulm felett kissé spaszticusabb légzést diagnosztizált.Beutalt a tüdőgondozó intézetbe. Még olyat is írt, hogy idült obsturctiv tüdőbetegség, k.m.n.! Azt szeretném tudni ez mit jelent és mennyire kell a rosszra gondolnom? Dohányzom napi 11-12 szálat.Válaszát előre is köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza ostruktív tüdőbetegség témában

Tisztelt Kérdező!

Az obstruktiv tüdőbetegséget nem lehet csak légzésfunkciós vizsgálattal megállapítani, ezért lett elküldve a tüdőgondozóba. Most oda csak egy diagnózissal lehet elküldeni valakit és ezt találta az orvos a legmegfelelőbbnek, vagyis tüdő obstruktiv betegsége kmn. Ez még nem jelenti azt, hogy Önnek tüdőtágulata (emfizema) vagy krónikus bronchitise lenne, mert ezeket a betegségeket csak 40 év felett lehet felállítani. Elképzelhető, hogy vírus fertőzése volt és ez okozta a spasztikus légzést, ami egy kicsit megnyúlt kilégzésnek felelhet meg és lehet a szívtáji szúrások is ettől származtatni.

A dohányzást abba kéne hagyni, mert a mai világban már nem "szokás" dohányozni, főleg egy modern nőnek. Mindennek árt, de főleg a szívének, tüdejének és bőrének. Ez a kor még nem az, hogy a dohányzásnak a következményeit láthassa, de, ha folytatja 20-30 év dohányzás után, ami sajnos nagyon hamar össze tud jönni, az már bajokat okozhat. Kérem írja meg mit mondtak, vagy találtak a tüdőgondozóba és szívesen megmondom mit írtak le Önnél. De szerintem ez egy múló állapot, ami rendbe jön hamarosan.

Üdvözlettel: Dr. Brugós László

Kérdés: 2009. április 10., 08:34; Megválaszolva: 2009. április 10., 08:34
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával