• Milyen allergiám lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Nő/Dr.Úr!

        Még orvosnál nem voltam,mert a házi orvos szerint nincs rá szükség.Egészen gyermek koromra vezethető vissza.Óvodás koromban mindig kötőhártya gyulladásom volt,mindig ugyanazt a szemcseppet kaptam,kivéve az utolsó esetet.Azóta sem volt kötőhártya gyulladásom,de allergiás lettem néhány gyógyszerre(Algopirin,marippen,Advil stb.).Annyit kitapasztaltam,hogy a paracetamol tartalmú gyógyszerektől semmi bajom és vannak olyan penicilin tartalmú gyógyszerek amiktől szintén semmi bajom.A tünetem:először mindig a homlokom kipirosodik foltokban,aztán el kezd dagadni és húzódik le a nyakamig,aztán rosszabb esetben az egész testem,vállam,mellkasom,hátam,combom,lábszáram (néha még a szemem is nagyon viszket és piros)dagadt és piros,valamint rettenetesen viszket.De nem csak a gyógyszerektől,hanem ha lázam van,nem tudok izzadni akkor is kijön.Nyáron nem tudok huzamosabb ideig a napon tartózkodni,mert ahol a nap ér és melegít,ott  feldagad és iszonyatosan viszket.Meleg vízben sem tudok fürdeni,csak langyosban,mert attól is kijön.És a legrosszabb,ha ideges vagyok akkor is kijön.Így vendégsébe sem szeretek menni,mert ha kicsit feszült vagyok az elején annyira kijön,hogy szégyellek emberek között lenni,mert borzasztóan nézek ki.A házi orvosom annyival elintézte,amikor beutalót szerettem volna kérni egy allergia tesztre,hogy ne szeggyek gyógyszert és ne menjek a melegre.Ön szerint mi lehet a baj?

        Tisztelettel:Barta Ibolya

        WEBBeteg szakértő válasza a foltosodás témában

        Tisztelt Ibolya!


        Önnek bőrkiütései vannak különböző gyógyszerekre és fizikai hatásokra, mint napfény, langyos víz, stb. A gyógyszerekkel nincs semmi baj, mert azoktól amiktől tapasztalata szerint már volt kiütése, azokat ne szedje, de más gyógyszereket, ha az orvosnak előzőleg említést tesz ezekről a panaszokról, kaphat és nem lesz tőle baja. Menjen el egy allergológus bőrgyógyászhoz és ott keresse panaszaira a megoldást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-02 19:39:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: