• Milyen allergiám lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dr.Nő/Dr.Úr!

        Még orvosnál nem voltam, mert a házi orvos szerint nincs rá szükség.Egészen gyermek koromra vezethető vissza.Óvodás koromban mindig kötőhártya gyulladásom volt, mindig ugyanazt a szemcseppet kaptam, kivéve az utolsó esetet. Azóta sem volt kötőhártya gyulladásom, de allergiás lettem néhány gyógyszerre(Algopirin, marippen, Advil stb.). Annyit kitapasztaltam, hogy a paracetamol tartalmú gyógyszerektől semmi bajom és vannak olyan penicilin tartalmú gyógyszerek amiktől szintén semmi bajom. A tünetem:először mindig a homlokom kipirosodik foltokban, aztán el kezd dagadni és húzódik le a nyakamig, aztán rosszabb esetben az egész testem, vállam, mellkasom, hátam, combom, lábszáram (néha még a szemem is nagyon viszket és piros)dagadt és piros, valamint rettenetesen viszket.De nem csak a gyógyszerektől, hanem ha lázam van, nem tudok izzadni akkor is kijön.Nyáron nem tudok huzamosabb ideig a napon tartózkodni, mert ahol a nap ér és melegít, ott  feldagad és iszonyatosan viszket. Meleg vízben sem tudok fürdeni, csak langyosban, mert attól is kijön.És a legrosszabb, ha ideges vagyok akkor is kijön.Így vendégsébe sem szeretek menni, mert ha kicsit feszült vagyok az elején annyira kijön, hogy szégyellek emberek között lenni, mert borzasztóan nézek ki. A házi orvosom annyival elintézte, amikor beutalót szerettem volna kérni egy allergia tesztre, hogy ne szeggyek gyógyszert és ne menjek a melegre.Ön szerint mi lehet a baj?

        Tisztelettel:Barta Ibolya

        WEBBeteg szakértő válasza a foltosodás témában

        Tisztelt Ibolya!


        Önnek bőrkiütései vannak különböző gyógyszerekre és fizikai hatásokra, mint napfény, langyos víz, stb. A gyógyszerekkel nincs semmi baj, mert azoktól amiktől tapasztalata szerint már volt kiütése, azokat ne szedje, de más gyógyszereket, ha az orvosnak előzőleg említést tesz ezekről a panaszokról, kaphat és nem lesz tőle baja. Menjen el egy allergológus bőrgyógyászhoz és ott keresse panaszaira a megoldást.

         

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg Szerkesztőség
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-04-02 19:39:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben: