• Orrcsepp

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! Körübelül november óta lefekvés előtt nem kapok levegőt az orromon, gondoltam hát, hogy orrcseppet használok. (mivel nem bírtam tőle rendesen elaludni) Gyógyszertárban vettem Otrivin típusú orrsprayt. Használtam amíg el nem fogyott, vettem egy másik flakont, és elolvastam a betegtájékoztatót, amiben az állt, hogy maximum 10 napig használhatom. Ennél tovább használtam, de miután abbahagytam alkalmazását, visszaállt minden a régibe, tehát nem nagyon bírok miatta elaludni. Napközben általában kapok levegőt, azt leszámítva, hogy néha akkor is eldugul. Nyaranta allergiával küzködök. A forrásra még nem jöttem rá. Eddig télen tünetmentes voltam. Mit tanácsol, javasol mit tegyek? Van valami olyan készítmény amit minden nap tudok használni? Köszönettel és Üdvözlettel: Nagy Balázs

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Tisztelt Kérdező!


        Nagy valószínűséggel allergiás rhinitise van, mely eddig csak  nyáron jelentkezett és valamilyen pollen ellen védekezik a szervezete. Idővel kiterjedt és lehet, hogy olyan allergénre is érzékeny már, ami egész évben jelen van a lakásában. Ez elképzelhető, hogy házi poratka érzékenység. Ennek biztos igazolása vagy kizárása allergiás bőrpróbával valósítható meg.

        Lehet, hogy csak sima, nem allergiás rhinitise van, de ezt sem jó vizsgálat nélkül, főleg ilyen orrnyálkahártya duzzanatot csökkentő szerekkel hosszasan kezelni, mert a hajszálerek ellustulását és további orrdugulást okozhat. Vizsgáltassa ki magát, először fül-orr-gégésszel, hogy nincs valami lokális, orrban levő oka a dugulásnak és végeztesse el bőrpróbáját. Ha allergia akkor vannak erre alkalmas  szerek melyek enyhítenék és gyógyíthatnák panaszait.

        Üdvözlettel: Dr. Brugós László


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-27 21:42:24; Megválaszolva: 2011. szeptember 21., 13:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés