• Nikkel allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Olvastam a cikket a nikkel allergiáról. Leleteim szerint az un. 4 keresztes nikkel allergiám is van, több más fém mellett. A leírt tünetek nagyon hasonlítanak a mindennapos tapasztalatokhoz. A testi érintkezést, amennyire ez lehetséges, kerülöm, de számos dologban a lehetetlennel határos: pénz, kulcs, fémedényben főzött étel.. Ezek szerint nem ehetnék konzervet sem? Meglepett egy csomó információ. Javasolt-e esetemben a cikkben említett kezelés? Az utolsó vizsgálat kb. 2 éve történt, akkor azt mondták, a megismétlése min.3 éven belül nem javasolt. Az utolsó általános orvosi vizsgálatkor (vérvétel) minden eredmény rendben volt, de a vér vastartalma több volt, mint a normálérték kétszerese. Ez milyen problémát okozhat? Fogorvosi kezelés után, ahol ezt meg is említettem: porcelánkoronát, illetve egy ideiglenes pótlást is kaptam, ami fémkapcsos, de azt mondták ez nem számít, nem olyan ötvözet. Ugyanakkor például ezüst ékszerből sem viselhetek akármit, mert ha magas az ötvözőanyag, azonnal bőrproblémákat okoz.Ráadásul keramikusként dolgozom, szobrokat megilyesmit, kiállításokra, galériákba. Az alapanyagok közt jelentős részt képviselnek fémoxidok. Még azt sem tartom kizárnak, hogy előző kérdéseimben felvetett problémáimra is magyarázat, mint tüneti kezelés, persze ilyesmit önámításból, meg ijedtségből is lehet mondani..Mindenesetre ennek is szeretnék a végére járni. Mit javasol? Elnézést, ha nem voltam elég körültekintő a körülmények leírásában, de most nem is tudom, mire gondoljak, mi számít és mit számít, ehhez kérekszépen irányítást, illetve figyelmet Önöktől. Köszönettel Juli

        WEBBeteg szakértő válasza a nikkel allergia témában

        Kedves Juli!

        Igen, ha nagyon érzékeny, akkor konzerveket sem ehetne. Akkor ajánlott a kezelés, ha nemcsak bőr, hanem szisztémás tünetei is vannak. A vér magas vastartalma azért káros, mert lerakódik a szervekben és funkciókárosodást okoz.

         

         Dr. Bodnár Edina

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-14 00:03:38; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 08:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés