• Allergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt szakértő!

          A párom is és én is fodrászok vagyunk.A párom 1,5 éve.Arra szeretnénk választ kapni mi lehet ami 3 hete kezdődött nála.3 héttel ezelőtt bedugult az orra és nem is tisztult ki,gondoltuk elkapott vamai bacit így elkezdett humeopátiás bogyót szedni de a tünetei se nem erősödtek se nem gyengültek.Más baja nem volt csak nem kapott azn  orrán levegőt,Gondoltuk abba kellene hagynia a bogyókat ha már nem múlik el a betegség hát akkor inkább jöjjön ki rajta és akkor túl lesz végre ezen.Egy héttel a bogyók abbahagyása után sem történt semmi a baci nem jött ki de nem is múlt el.Az orra ugyanúgy nem szelet.Annyit még meg kell jegyeznem hogy elég érzékeny a szervezete a kezével voltunk bőrgyógyásznál 2 féle krémmel is próbálunk javítani a kezén ami kiszárad és apró pöttyös de még tünetmentesíteni sem tudjuk igazán éppen csak szinten tartani hogy ne romoljon az állapota.Most 3 hete hogy az orra nincs rendben és egyre inkább félünk attól hogy vegyszer allergiás hiszen tegnap idehaza festette az én hajamat ami sokkal kissebb tér mint az üzletünkben és kishíjján befulladt.Előtte már majdnem jó volt az orra kapott levegőt mert előtte pár napig nem dolgozott de a festés után 10 percel már ismét bedugult az orra tüsszögött és köhögött is a tüdeje pedig még este is sípolt.Ön szerint mi lehet ez??? Nagyon szeretnénk ha tudná folytatni a munkáját hiszen ez lenne az "élete".

        Válszát előre is köszönöm:Szabó Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a orrdugulás témában

        Tisztelt Kérdező!


        A leírtak alapján a 3-4 hétre visszatekintő folyamat hátterében inkább egy bakteriális fertőzés állhat rhinosinusitissel. Ezt megfelelően fül-orr-gégész és tüdőgyógyász segítségével kéne megvizsgáltatni és kezeltetni. Antibiotikumra elmúlik és ezt követően meg lehet nézni, hogy allergiás vagy nem. Nem valószínű, hogy a vegyszer allergia ami a munkahelyével állna kapcsolatba ilyen formában jelentkezne, de ha bárkinek van egy légúti fertőzése, akkor az amúgy is irritáló vegyszerek okozhatnak befulladást, ez még nem jelent semmit, csak azt, hogy most gyulladtak a légutak. Ha ez több ideig ( hetek, hónapok) nem múlik el és ismétlődne akkor lehet vegyszer allergia a háttérben. Tessék hagyományos orvoshoz ( fül-orr-gégész, tüdőgyógyász) menni és kezeltetni, mert félelme nem alaptalan és minél korábban lépnek ez irányban annál kevesebb baja lesz később ezekkel a problémákkal.


        Tisztelettel:

         

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-08 20:24:01; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés