• Xyzal

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        kérdésem az lenne hogy a xyzal mellékhatásaként tényleg felléphet testsulynövekedés?mert a betegtájékoztatóban ez szerepel..ha igen hány kilóról lehet szó és miértb lehet tőle hízni? Válaszát előre is köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a hízás témában

        Tisztelt Kérdező!


        A Xyzal mellékhatásaként előfordulhat bizonyos mértékű súlygyarapodás, de ez nem jellemző a mindennapi életre. Foglalkozásomból eredendően nagyon sok Xyzalt és hozzá hasonló gyógyszert írok fel és nem észleltem betegek részéről hasonló panaszt. Az antihisztaminok korábbi, úgynevezett első generációs szereri, melyek bejutottak a vér-agygáton keresztül a központi idegrendszerbe okozhattak nagyobb mértékű hízást, de a Xyzal , már nem, vagy nagyon kis mértékben jut be oda és nem is okoz álmosságot és bizonytalanságot, így pilóták és gépkocsivezetők is használhatják. A hízás sok mindentől előfordulhat, leggyakrabban fokozott mennyiségű kalóriabevitel miatt és ez számtalan okra vezethető vissza. Nincs olyan adat, hogy ez a súlygyarapodás mértéke mennyi lenne. Az allergiás panaszok, többek között a szénanátha jelentős életminőség romlást okoz és ezt a Xyzal szinte teljes mértékben javítja. Ha nagyon ritkán jelentkezhet súlygyarapodás, negativ hatása távol sem áll összhangban a jótékony hatásokkal. A vicc is úgy tartja, hogy ami jó az vagy törvénytelen, vagy erkölcstelen, vagy hízlal. Ez bármitől  bekövetkezhet. Ha valakinek ilyen tünetei mutatkoznának fokozottan kell vigyázni és csökkenteni a bevitt élelem kalóriatartalmát és fokozza a fizikai mozgást, sportolást, testmozgást.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-10 20:54:19; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 06:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben: