Asztma vagy allergia?

Udvzolom.Nemreg elmentem allergologushoz hogy a vegere jarjak a sok tuszogesnek, konnyezesnek, bedugult orrnak.Nehany kerdes utan megallapitotta hogy asztmas vagyok es felirta a Seretide diskus nevu inhalator feleseget meg aerus tablettat. Az allergia tesztet is megcsinalta de az ellen semmit gyogyszert nem kaptam.Elkuldott ful-orr-gegeszhez, aki megallapitotta hogy orrsovenyferdulesem van es felirt egy orrspraytAvamy nevut, miutan elmondtam a panaszaimat.Kerdesem az hogy ijen egyszeruen meglehet allapitani hogy asztmas vagyok, nehany kerdesbol? hasznaljam a gyogyszereket? arthatnak ha felrediagnosztigalt? 2  het mulva kell menjek kontrollra.

                                                                                      Tisztelettel Mex

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező!

Ha már ilyen közvetlen rákérdezett, az asztmát több ideig kell megfigyelni és légzésfunkciós vizsgálatokkal lehet megerősíteni a diagnózist. Amit Ön elmondott az orvosnak és az allergia teszt kimutatott, abból legfeljebb arra lehet következtetni, hogy allergiás rhinitise van és hogy ezt egy orrsövény elferdülés jelenléte ront. A kezelés OK. Az Aerius és az Avamys az allergiás rhinitis teljes és legmodernebb kezelése. Nem tudom, hogy a Seretidre szüksége van, vagy nem, mert a légzésfunkciós vizsgálatról nem írt. Szerintem ártani nem fog. Azt nem mondhatom, hogy ne szedje, mert még gondolni sem merek, arra, hogy a kolléga aki megvizsgálta ne ítélte volna meg helyesen az Ön állapotát. Ennek megfelelően, ha visszamegy kontrollra akkor kérdezzen rá, hogy kell, vagy nem szedni tovább a szert az asztma miatt, mert, hogy az nem biztos, hogy van Önnek.

Tisztelettel:

Dr. Brugós László

Kérdés: 2009. február 27., 23:15; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 20:19
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...