• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr!

        Régóra szénanáthás vagyok, parlagfű, nyír, fűfélék. Néhány éve jelentkezett kereszallergia, először őszibarack, majd egyre több gyümölcsre, jelenleg már szinte minden gyümölcsre, és magvakra allergiás lettem.(erős fül, szem, torok viszketést okoz) Így nagyon szomorú vagyok hogy semmilyen gyümölcsöt nem tudok enni, és lisztérzékeny is vagyok. Van esély hogy valaha még ehessek gyümölcsöt? Hallottam az immunterápiáról, ebben az esetben lehet alkalmazni?Hol lehet ezt igénybe venni?

        Köszönettel:Dóra

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt Kérdező!


        A keresztallergia tényleg egy kellemetlen következménye a pollenallergiának. Meg kéne próbálni az immunterápiát főleg parlagfű és nyírfa ellen. Allergológiai szakrendeléseken lehet ezt megbeszélni. Sajnos Magyarországon ebben a pillanatban elég sok az allergológiai szakrendelés, de kevés helyen végeznek allergénspecifikus immunterápiát. Ez gyerek és kamaszkorban nagyon  hatékony lehet, főleg, ha csak egy vagy maximum két allergénnel szemben az allergia. 25-30 év felett már sajnos elég sok mindenre érzékenyek az emberek és ilyenkor fennáll annak a veszélye, hogy mivel csak maximum két allergénnel szemben lehet immunterápiát végezni, nem lesz hatékony.

        Mivel az Ön esetében is több allergén a "bűnös" igy parlagfű ellen, ami a legerősebb és nyírfa ellen, mert tulajdonképpen ez a okozója a keresztallergiának, kéne immunterápiát végezni. Most el lehetne kezdeni még a pollenszezonig hatékony is lehet. Stallergén készítményeket, vagy más szublinguális terápiát ajánlanám, mert az nem olyan hosszadalmas és könnyen, nagyobb veszély nélkül elvégezhető.
        Ha ez nem sikerül, gyümölcs evés előtt kéne bevenni az antihisztamint és Accolate, vagy Singulair tablettát.


        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-08 22:21:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 08:33

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés