Allergia

Kedves Doktornő!

Korábban gyakran küzdöttem allergiás tünetekkel, amelyek főként fehérje fogyasztása után jelentkeztek. Ilyen tünet utoljára 2001-ben volt. Most viszont újra megjelent az arcomon és ajkamon némi kiütés, de inkább feszítést érzek. Egyik este mogyorót fogyasztottam, de a tünetek csak másnap délben jelentkeztek. Azt szeretném kérdezni, hogy ilyen esetben ezeket a tüneteket, mivel lehet enyhiteni? Korábban mikor súlyosabb kiütéseim voltak vénásan kaptam injekciót (hidrocortizon+calcium-magyarul nem tudom igy van-e a neve, mivel Erdélyből vagyok). Köszönöm hasznos válaszát!

WEBBeteg szakértő válasza témában

Tisztelt Kérdező! Kiütései és bőr alatti duzzanatai pontos okát nehéz megállapítani. Ha mogyoró allergia lenne az oka, az pár perc múlva jelentkezne és súlyos tüneteket (kiütés, fulladás, vérnyomás csökkenés stb.) okozott volna., Amit elmond, az inkább valamilyen emésztési probléma (gyulladásos góc a szervezetben, epe, bél candidiasis, giardiazis stb) okozhatja. Ezt ki kéne vizsgáltatni. Igy látatlanban egy kúra Klion és Mycosyst javasolt Aerius vagy Xyzal kíséretével.  Előbbi két gyógyszerből egy-egy doboz 20 () napi 2x1) illetve 4 (napi 1x150mg) tablettával, utóbbi 1x1 naponta, 30 napig. Ha erősebbek a panaszai, csak akkor van szükség szteroidra. Nagyon fontos, hogy a pontos okát kiderítsék, mert csak akkor lehet teljesen biztosan megszüntetni a panaszait. Tisztelettel:  Dr. Brugós László  

Megválaszolva: 2009. február 07.

Kérdések és válaszok: Allergia

PPI okozta b vitamin hiány
Tisztelt Doktor Úr! Hozzávetőlegesen 2 éve szedek savlekötő tablettákat (esomeprazol) melyeket reflux kezelésére írtak fel nekem. Mostanában erős fizikai és...
Közepesen vérbő gége nyálkahártya
Travocort krém újbóli használata
Mennyire károsak az antidepresszánsok?
Elszakadt fitymafék
Tisztelt Doktor úr! A párommal együttlét közben elszakadt a fitymafékem.Éreztem egy erős fájdalmat. Eléggé intenzív volt a vérzésem, de viszonylag rövid ideig...
Ételallergiás reakció?
Üdvözlöm! Tegnap a (mellékelt) “hólyagok” jelentkeztek az arcomon. Ebéd után 15 perccel a kettő nagyobb, majd rá 5 óra hosszára ez felszívódott és utána a 3...