• Nem lehet kutyánk, ha allergiás a gyerek?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        A családunk szeretne kiskutyát a lakásba, de a nagyobbik lányom allergiatesztjén szerepel a kutyaszőr is. A vérből 2-es, a bőrtesztnél 4/14 mm. Amikor kutyával találkozik, játszik velük, vagy olyan lakásban van, ahol kutya van, semmilyen tünete sincs. Lehet így kutyánk?

        WEBBeteg szakértő válasza a Kutyaszőr, allergia témában

        Az Ön nagyobbik lányának a bőrpróbája és vértesztje alapján szervezetében IgE típusú antitestek vannak a kutyaszőr ellen, igaz, hogy a pozitivitás alsó határán, de vannak. Jelenleg még nem mondható allergiásnak, mert ahogy azt leírja nincsenek tünetei. Csak az allergiás, akinek panaszai jelentkeznek kutyaszőrrel való találkozás esetén és bőrpróbája és vértesztje pozitív. Ennek alapján lehetne a kutyát megvenni és bevinni a lakásba, de nem valószínű, hogy ennek az lenne az eredménye, hogy a lányának nem jelentkeznének panaszai, hanem ellenkezőleg. Félő, hogy az antitesttitter emelkedik és tünetei lesznek, orrfolyás, tüsszögés és/vagy asthma. Így annak ellenére, hogy most nincsenek még tünetei, nem javasolnám, hogy kutyát vegyenek, mert, ha nem is 100%, de több mint valószínű, hogy a betegség tünetei megjelennek.

        Tisztelettel: Dr. Brugós László pulmonológus-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-15 18:50:57; Megválaszolva: 2011. augusztus 16., 07:36

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés