• Ételallergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sokszor viszketek, ilyenkor csalánkiütés szerű foltok jelennek meg, aztán egy idő után maguktól elmúlnak. Van, hogy csak egy helyen jelentkezik, ritkán több is egyszerre. Leggyakrabban legalsó bordám alatt, vagy azzal egy vonalban oldalt jelennek meg. Időnként előfordul, hogy a könyökhajlatban. Ez lehet-e ételallergia tünete? Köszönettel: Berni

        WEBBeteg szakértő válasza a ételallergia témában

        Tisztelt Berni!


        Annak ellenére, hogy nagyon jó megfigyeléssel és alaposággal leírta tüneteit, csak ennyi adat alapján nehéz megmondani mi a pontos oka. A közvetlen ételallergia annyira összefüggésbe lenne a tünetek megjelenésével, hogy biztos már kiderült volna, hogy csak ennek az ételnek a fogyasztása után jelenik meg. Panaszainak hátterében inkább fertőző góc állhat ( torok, arcüreg, gyomor, epe, bél, vizelet stb panaszat nem okozó fertőzések). Ezek hozzájárulnak az általuk felszabadított anyagok kibocsátásával vagy a felszívódás módosításával, hogy csalánkiütése jelenjen meg. Kérném vizsgálatassa ki panaszát bőrgyógyász-allergológusnál, hogy a megfelelő kezelést kapja.


        Tisztelettel:  

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-10-08 14:21:36; Megválaszolva: 2011. augusztus 09., 14:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: