Ekcéma és penicillin

Egy veleszületett ekcémában szenvedő két éves kisfiú édesanyja vagyok. Arra lennék kiváncsi, hogy kaphat-e a gyermekem penicillint? Ugyanis én is és az apja is penicillinallergiásak vagyunk.

Dr. Gál Mónika válasza Ekcéma témában

Az aggodalma nyilvánvalóan azon alapul, hogy a veleszületett ekcémások (az ún. atópiás dermatitiszben szenvedők) fogékonyabbak az átlagosnál a különböző allergiás megbetegedésekre. Viszont míg az allergiás hajlam öröklődik, addig maga a gyógyszerallergia nem adódik át szülőről gyermekére! Az allergia kialakulása a későbbiekben attól függ, hogy a szervezet milyen körülmények között, és milyen gyakran találkozik az adott szerrel. Az Ön gyermekénél nem valószínűbb a penicillinallergia, mint más gyereknél, ha viszont allergiás lesz valamely gyógyszerre, elhúzódóbb és kifejezettebb lehet a reakció, mint a nem atópiásokon. Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus

Megválaszolva: 2011. július 27.

Kérdések és válaszok: Allergia

Száraz, kirepedezett, piros bőr az...
Jó napot! Azzal a reménnyel fordulok önökhöz, hogy meg tudják mondani mivel kezeljem a száraz, repedezett bőrt az ujjaim végén. Nem viszket, viszont néhol...
Bőr probléma
Tisztelettel Sz. Judit vagyok. Hónapok óta küzdök ekcémás bőrrel. A háziorvosomtol kaptam rá Elocom kenőcsöt, ami nem használ. Mentem volna májusban itt...
Bőrprobléma
Tisztelt Webbeteg, Kisfiam 14 hónapos, 7 hónapos koráig kapott anyatejet. Azóta tápszert, 2 éves korától tejitalt kap. Hetek óta száraz piros foltok vannak a...
Ekcéma
Tisztelt Dr. Úr/Nő! Jó pár éve küzdök ekcémával. Hol jobb hol roszabb. Eddig az elocom, ami segített helyrehozbi. Havonta vagy épp két havonta kellett...
Mik a további teendők?
Tisztelt Doktornő! Ijesztő méretű területet érintő ekcémám van, kizárólag a lábamon, a combomon és a lábszáramon egyaránt. Először csak a jobb lábamon...
Atópiás ekcéma- szolárium
Olyan kérdésem lenne, hogy atópiás dermatitis-szel (háton jelentkező tünetek) szoláriumozni lehet-e? Jelenleg is kezelés alatt áll az érintett terület, de...