Ekcéma és penicillin

Egy veleszületett ekcémában szenvedő két éves kisfiú édesanyja vagyok. Arra lennék kiváncsi, hogy kaphat-e a gyermekem penicillint? Ugyanis én is és az apja is penicillinallergiásak vagyunk.

WEBBeteg szakértő válasza Ekcéma témában

Az aggodalma nyilvánvalóan azon alapul, hogy a veleszületett ekcémások (az ún. atópiás dermatitiszben szenvedők) fogékonyabbak az átlagosnál a különböző allergiás megbetegedésekre. Viszont míg az allergiás hajlam öröklődik, addig maga a gyógyszerallergia nem adódik át szülőről gyermekére!

Az allergia kialakulása a későbbiekben attól függ, hogy a szervezet milyen körülmények között, és milyen gyakran találkozik az adott szerrel. Az Ön gyermekénél nem valószínűbb a penicillinallergia, mint más gyereknél, ha viszont allergiás lesz valamely gyógyszerre, elhúzódóbb és kifejezettebb lehet a reakció, mint a nem atópiásokon.

Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus

Kérdés: 2008. február 15., 18:45; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:38
Kérdések és válaszok: Allergia
Ekcémás a kezem?!
Tisztelt Dr. Nő, Dr. Úr! Az utobbi hónapokban úgy vettem észre, hogy kezd terjedni, a talán ekcéma az ujjaimon! (1-es típusú cukorbeteg vagyok de ez...
Ekcéma
Tisztelt doktornő! Mindkét szakterületére való tekintettel egy összetett probléma miatt keresem. Kisfiam immáron másfél éves és vele született...
Alkalmasság ekcémás kéz miatt
Kedves Doktornő/Úr! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy az ekcémás kezem miatt dolgozhatok-e patikában gyógyszertári asszisztens illetve...
Allergia?
Kedves WebOrvos! 3 éves korom óta bőrekcémám van, amit a fenistil gyógyszer és kenőcs együttes használata váltott ki édesanyám elmondása...
Nagyon magas IgE meghatározhatatlan...
Tisztelt Webbeteg.hu! A fiamnak igen magas az IgE szintje (1945 U/ml) , de az allergia vizsgálatokon ellentmondásos eredmények születtek. Jelenleg...