• Ekcéma és penicillin

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy veleszületett ekcémában szenvedő két éves kisfiú édesanyja vagyok. Arra lennék kiváncsi, hogy kaphat-e a gyermekem penicillint? Ugyanis én is és az apja is penicillinallergiásak vagyunk.

        WEBBeteg szakértő válasza a Ekcéma, penicillin, allergia témában

        Az aggodalma nyilvánvalóan azon alapul, hogy a veleszületett ekcémások (az ún. atópiás dermatitiszben szenvedők) fogékonyabbak az átlagosnál a különböző allergiás megbetegedésekre. Viszont míg az allergiás hajlam öröklődik, addig maga a gyógyszerallergia nem adódik át szülőről gyermekére! Az allergia kialakulása a későbbiekben attól függ, hogy a szervezet milyen körülmények között, és milyen gyakran találkozik az adott szerrel. Az Ön gyermekénél nem valószínűbb a penicillinallergia, mint más gyereknél, ha viszont allergiás lesz valamely gyógyszerre, elhúzódóbb és kifejezettebb lehet a reakció, mint a nem atópiásokon. Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-02-15 18:45:45; Megválaszolva: 2011. július 27., 11:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés