• Asztma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr/nő! Kislányom 3 éves múlt áprilisban. Másfél éve Flixotid kezelést kap, a gyakori hörgőgyulladásai miatt. Tavasszal ehhez kapott még Singulair nevű tablettát is. Most 2 hete a doktornőnk lecserélte a Flixotidot, mert 1 hónapja köhög és többször használnunk kellett éjjel a Ventolin sprayt. Most Seretide az új gyógyszer és a Cetirizin csepp) Aggódom, mert úgy vettük észre, hogy ez a sok gyógyszer túlpörgeti a kislányunkat. Napközben olyan, mint a forgószél, nem lehet megállítani, este pedig ájultan esik az ágyba. A szíve nagyon gyorsan ver egész nap. Úgy érzem, sok ez így neki, biztos hogy mindent alkalmazni kell egyszerre? Azt sem tudjuk mire allergiás, és valóban asztmás lenne? Más szakorvosnak is megmutassam? Tanácstalan vagyok, féltem a lányom. Válaszát előre is köszönöm: Nagyné

        WEBBeteg szakértő válasza a hörgőgyulladás témában

        Tisztelt Nagyné,
        Tudomásom szerint ilyen kis korban az asztmához hasonló, sípoló, búgó, doromboló légzési hangokat inkább ismétlődő vírus, ritkábban bakteriális fertőzések okozzák, kevésbé allergiás hatások. Ezeket az inkább infekció okozta  kórképeket, ha meglátásom nem téves, szokták idővel kinőni a gyerekek, ahogy az immunrendszerük "helyreáll". Nekem is az az érzésem egy kicsit sok a Seretide 3 és fél éves korban, de úgy látom, mióta szedi nem fullad annyira. Én maradnék a Cetirizine, Singulair, Pulmicort kezelés mellett Ventolint csak szükség esetén adnék a gyereknek, ha fullad és akkor is inkább inhalátorral.

        Osztom a szándékát, hogy kérdezze meg valaki más véleményét is. 3 év alatt nem szoktunk allergiás bőrpróbát végezni, de fül-orr-gégészetet, hogy kizárjunk, valamilyen fertőző gócot az igen. Valószinű a Seretidből a salmeterol okozza erős szívdobogását és nappali "pörgését", talán jó lenne anélkül is.

        Tisztelettel:

         Dr. Brugós László  pulmonológus-allergológus

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-01 18:07:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 19:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben: