• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Olyan kérdésem lenne,hogy eddig Aerius nevű gyógyszert szedtem az allergiám miatt,allergiás vagyok:atkára,középvirágzású fákra,fűfélékre,gabonafélékre,parlagfűre.Nyaralásra elfelejtettem vinni,de volt más is,aki allergiás,csak ő Merzint szed,így elkezdtem azt szedni 2 nap kihagyással az Aerius után.Visszatérjek az Aerius-ra,vagy szedhetem tovább a Merzint? Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

        Tisztelt Kérdező!

         

        Kérdésére én is kérdéssel tudok csak válaszolni. Hogy érezte magát míg Aeriust szedett és hogy érzi magát most, hogy Merzint szed? Mióta szedi az Aeriust? Milyen panaszai voltak mikor felírták és mennyire csökkentette ezeket az Aerius? És a Merzin? Nagyon sok mindentől függ, hogy egy gyógyszert egy másikra váltsunk. A két gyógyszer alapanyaga különbözik egymástól. Az egyik desloratidint a másik cetirizinet tartalmaz. Ha Önnek ez utóbbi gyógyszer is megfelelően szünteti panaszait akkor maradjon ennél, mert ez azt hiszem olcsóbb. Az előző gyógyszer viszont modernebb, kevesebb a mellékhatása, és sokkal hatékonyabb. Szerintem jól dönt, ha azt teszi amit érez, válassza az Önnek jobban ható gyógyszert. Tudja lényegében ebből a két csoportból lehet kiválasztani a jó antihisztaminokat és van mikor valakinek az egyik és van mikor a másik válik be jobban.

        Tisztelettel:  Dr. Brugós László allergológus


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-27 10:38:08; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 14:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben: