• Várandósság - allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Szakèrtő! 9 hetes várandós vagyok ikrekkel. Ezt a nyarat idáig elèg jól megúsztam az allergiát tekintve, állandóra nem szedtem rá semmit, csak esetenkènt Allegrát. Szombat estère azonban erős tüneteim lettek, tüsszögès, orrfolyás, orrdugulás, mert sokat voltam a szabadban,ès nagyon magas volt a parlagfű pollenek ès gombaspórák koncentrációja. Kèrdèsem, hogy milyen vèny nèlkül kapható kèszítmènyek vannak, amelyeket alkalmankènt bevehetek, ha ilyen erős tüneteim jelentkeznek? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

        Dr. Hangonyi Csilla válasza a allergia kezelése várandósság esetén témában

        Kedves Kérdező! A terhesség első 12 hetében lehetőség szerint nem javasoljuk az antihisztaminok rendszeres szedését, de ha mégis szükséges, akkor olyan gyógyszer választandó, amivel már több évtizedes tapasztalatunk van. A Claritine tabletta ilyen. Orr-tüneteire tengervizes orrspray és Allergodil orrspray javasolt elsőként, ennek hatástalansága estén szteroid tartalmú orrspray a következő lépés, de ezt már csak orvos írhatja fel. A legkisebb bizonytalanság esetén, illetve ha panaszai nem szűnnek, forduljon allergológushoz. Üdvözlettel:


        Kérdés: 2020. augusztus 31., 08:45; Megválaszolva: 2020. szeptember 02., 23:01

      • Kérdések és válaszok a témakörben: