Allergia

Tisztelt Dr ur a nevem Sándor köszönöm levelét megkaptam az a baj hogy sokat törödöm magammal naggyábol ellmesélem hogy történt a betegség vagyis nem tudom hogy mi volt az..... az eggyik Vasárnap ellmentem focizni aztán hazajöttem és ettem Pörköltöt és utánna ugy éreztem hogy hányingerem volt meg alig kaptam levegöt nem tudtam büfögni tehát annyira izzadtam is hogy a hidegben kint feküdtem kisgatyában ésakkor az éjszaka ellmentünk az ügyeletes orvoshoz az azt mondta hogy valószinü a zsiros kajátol volt akkor még nem is bántott a dolog annyira utánna rá egy hétre megint ugyan az csak akkor nem voltam sehol és este rámjöt megint akkor a háziorvosom ügyelt és ö azt mondta hogy vallószinüleg örököltem Édesanyámtol mert ö is pánikbeteg utánna ellküldtek allergia vizsgálatra csak elötte én már szedtem a rivotril 0, 5 ös gyógyszert és amikor ellmentem allergia vizsgálatra akkor csináltak tesztet de amikor cseppentettek és kiküldtek hogy milyen lessz az eredmény akkor elötte még ellmentek ebédelni vagyis majdnem egy jo fél óráig rám se néztek akkor hogy milyen a teszt utánna visszajöttek és akkor azt mondták allergiás vagyok a ször fű...stb re felirták akkor a Cetirizin10mg-ost azt szedtem kb 1 évig de nem éreztem volna hogy valami tünet jelenkezett elötte mert nem fojt az orrom a szemem semmi baj nem volt csak akkor az éjszaka száratt az orrom most nem szedtem már 1 hónapja a cetirizint és hála istennek semmi bajom sincs valamikornem merek ellmenni egyedül sehova mert félek hogy rosszul leszek akkor vagyok nyugott ha van velem valaki igaz kiirták a Nasonex orr sprayt meg a ventolint de azt mindig magamnál hordom ja és a rivotrilt is mert nem merek anélkül elindulni sem sehova mert vagy az van az eszembe mindig hogy megfulok vagy infarktust kapok amit már irtam az elsö levélben megirtam vagy attol félek hogy a gégém összezáródik meg ilyen apróságk állandóan ha ugy érzem magam akkor kamillateát iszok és akkor már valamivel jobban érzem magam köszönöm

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Sándor,

Köszönöm, hogy leírta panaszait. Ha van kinek elmondjuk bajainkat és félelmeinket az már egy fél gyógyulásnak felel meg. Én úgy látom a leírtakból, hogy abszolút természetes dolgok történtek Ön körül és kár volt ezeket pánikbetegségnek vagy allergiának nevezni, mert lehet, hogy semmi baj nincs. Ilyen dolgok egészséges emberekkel is előfordulnak anélkül, hogy valamilyen nagyobb bajuk lenne. Elkezdem elemezni a történteket. Egy nagyobb és hosszasabb fizikai terhelés után (foci, úszás) a vérkeringés nagyobb része még az izmokban, szívben és agyban kering. Kering az máshol is, de ott csökkentebb mértékben, például a gyomorban és belekben. Ilyenkor legalább egy órát nem érdemes nehezebb ételt fogyasztani, mert nincs elegendő vér az emésztéshez. Ezért, az akkor elfogyasztott pörkölt, mégha nem is volt talán olyan zsíros, akkor is nehezebben emésztő és puffadást, fulladást okozott. Ezt követően szintén hasonlóan történt. A félelmeidet csak lassan, fokozatosan tudod elhagyni. Én megkérdőjelezném a Rivotril szedésednek a szükségességét is. De nem szabad mindennel egyszerre felhagyni. Nem ismétlem magamat, az előző levélben írtam, hogy nincs olyan betegséged ami miatt folyamatosan félned kéne a fulladástól, gégeszorítástól vagy infarktustól. Ne dohányozz és mozogj minél többet, ha lehet jó levegőn. Étkezzél pihenten, nem gyorsan, fizikai terhelés után legalább 1 órával és nem lesz semmi bajod.

Üdvözlettel: Dr. Brugós László

Kérdés: 2008. augusztus 18., 13:14; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:34
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...