• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Köszönöm Dr ur a válaszát én vagyok a 21 éves fiu. az az igazság nagyon félek a haláltol és nem tudom hogy akkor most ha nem szedem a gyógyszert allergia ellen akkor befulladhatok vagy sem mert engem ez idegesit jobban vagyis állandóan nem mindig az van a fejembe ha a mellkasomba szuródik akkor attol félek infarktust kapok lehet ez a baj hogy sokat foglakozok magammal nem merek ellmenni focizni mert félek hogy befulladok vagy összesek meghalok voltam tüdöszürésen meg arteográfiai vizsgálaton ott az eredmény optimális volt azt mondták nem kaphatok infarktust?már ebbe a hónapban már 6 db ékg volt csinálva és mindeggyik jo sz orvosom azt mondta hogy pánikbeteg vagyok és nekem semmi bajom???? köszönöm köszönöm

        WEBBeteg szakértő válasza a halálfélelem témában

        Tisztelt Kérdező,
        Ha már ilyen napi kapcsolatba kerültünk szeretném a nevedet is tudni, hogy megszólíthassalak. Zoli, Jani, Pisti, az sem baj, ha más néven szólíttatod magad. Szóval, hidd el nekem mindenki fél a haláltól, de örök félelembe nem lehet és nem is szabad élni. Ha eddig nem volt különösebb betegséged, akkor alapvetően egészséges vagy és nincs semmilyen tapasztalatod, hogy hogyan alakulnak ki a betegségek, milyen megelőző tünetei vannak. Egyetlen betegség sem jelentkezik villámszerűen, lecsapva és hirtelen halált okozva. Minden betegségnek, főleg az olyan súlyosaknak mint az infarktus vagy az asztmás fulladás vannak előzményei, sőt manapság nagyon nagyon ritkán halnak meg infarktusban és asztmában. De ezek a betegségek nem 21 évesen szedik áldozatukat. Sőt megelőzni úgy lehet, ha mozogsz, sportolsz és erősíted az érrendszeredet, szívedet és tüdődet.  Mikor háziorvosod azt mondta, hogy, ha nem szeded az allergia elleni gyógyszeredet akkor befulladsz, nem azt mondta, hogy meg fogsz fulladni.  Te eddig sohasem fulladtál, de ha mégis olyat éreznél valamikor, akkor az asztmát lehet kezelni,oly módon, hogy 1996-ban Atlantában az Olimpián asztmás versenyző nyerte a 100m gyorsúszást. Na... ehhez mit szólsz? Ha valaki allergiás vagy  asztmás az nem azt jelenti, hogy megfulladsz, hanem azt, hogy a kapott gyógyszerektől egyáltalán nem fulladsz és még olyan erőfeszítésre is képes vagy, hogy olimpiai bajnok legyél. Az infarktus pedig megint vicc, mert akinek egy hét vagy hónap alatt 6 normális EKG-ja van, annak semmi baja nem lehet. Ne félj, már mondtam előző levelemben, mert az nem segít neked semmiben csak "mérgezi" életedet. Mondok neked valamit, 30 éves orvosi gyakorlattal a hátam mögött. Meghalni sem olyan könnyű, az sem megy csak úgy egyik percről a másikra, hacsak valami baleset nem ér, de hát az élet az egy veszélyes üzem. Próbálj meg nem azzal foglalkozni, hogy mit miért nem csinálsz, hanem fogj hozzá és próbáld meg...meglátod sikered lesz és akkor egyre jobban fogod magad érezni. A halálfélelmedet pedig csakis közösségben, barátok között, hitben tudod feloldani, ez nem kíván orvosi segítséget.

        Üdvözöllek

         Dr. Brugós László

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-16 02:02:59; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 08:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktor Nő/ Doktor Úr! 3 éve volt egy gerincsérv műtétem és azt követően fájdalomcsillapítónak Tramadolt adtak. Ezt az elején “rendszeresen” kellett szednem kb. 3 héten keresztül,amíg nem múlt el a fájdalom. 100mg volt a kezdő...

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés