Allergia, pánikbetegség

Tisztelt Dr ur megkaptam a válaszát az allergiárol én vagyok a 21 éves fiu aki ellvileg allergiás a: fú por, kutyaszörszál stb.azt szeretném még hozzátenni hogy a legelsö vizsgálat elött is csak annyi panaszom volt hogy száradt az orrom belüröl tehát nem fojt az orrom és semmi komolyabb tünet nemvolt és utánna a háziorvosom azt mondta hogy pánikbeteg vagyok de ez igaz is mert örököltem édesanyámtol de ez nem ide tartozik?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza allergia témában

Tisztelt Kérdező,

Minden ide tartozik szerintem, amit kérdezel, mert érdekel, foglakoztat és lehet ezektől is szorongsz. Én nem vagyok pszichiáter, de azt tudom, hogy az ember addig fél valamitől, amig meg nem ismeri, vagy nem észleli saját magán, és megtapasztalja, hogy mindent lehet megfelelően "kezelni" vagy, hogy divatosabban fejezzem ki magam menedzselni. Én nem mondom, hogy pánik beteg vagy, mert személyesen nem ismerlek, különben ezt örökölni sem lehet tudtommal.

De ha olyan környezetben vagy folyamatosan, ahol "mindennek" nagyobb hátteret szentelnek, mint ahogy azt megérdemelné, akkor idővel te is hajlamos leszel erre. Én csak az allergiáddal kapcsolatosan mondom most is, amit már írtam. Lehetnek panaszaid allergiás eredetűek, de ezt az idő fogja eldönteni. Ha nem lesznek panaszaid gyógyszer nélkül akkor valószinű nincs allergiád. De ha ismét szárad az orrod, lehet, hogy mégis lesznek szénanáthás panaszaid esetleg a következő tavasszal vagy nyáron. Egy biztos. Egyiktől sem kell megijedni, mert az allergia jelenleg " népbetegség", több mint 2 000 000 magyar embert érint. Lehet kezelni, és kibírhatóvá tenni. Azt javasolnám próbálj meg örülni annak, hogy 21 éves vagy, dolgozz, tanulj, sportolj, töltsél minél több időt barátaiddal és szeretteiddel és ne ijedj meg semmitől sem. Ha úgy érzed segítségre van szükséged, akkor fordulj oda, ahol úgy érzed maximálisan megértenek és segítenek. Szerintem ide tartozik a háziorvosod és mi is.

Üdvözlettel: Dr. Brugós László allergológus

Kérdés: 2008. augusztus 15., 12:42; Megválaszolva: 2011. augusztus 04., 07:12
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Nehézlégzés allergiától
Mikor kezdhetek másik allergia...