Laktózintolerancia vérvétel eredmény

Tisztelt Dr. Bodnár Edina bőrgyógyász! A kérdésem mellé csatolt képen két különböző lelet látható. Az egyik egy Budapesten 2014.07.30-án vett, a másik pedig egy vidéken 2017.03.17-én vett vérvételi eredmény. Jól látható, hogy a 2014. évi leleten megállapítottak nálam laktóz intoleranciát/érzékenységet. Csak kíváncsiságból az idei évben újabb vérvételt kértem ahol minden eredményt rendben találtak. Az újabb 2017. évi leleten a sok „Negatív” nem jelentheti azt, hogy valamiért meg kell ismételni a vérvételt? Ahol vették a vért, ott azt állították, hogy nem mert a vérvétel sikerült és örüljek az eredménynek. Amikor viszont közöltem velük a 2014. évi lelet eredményeit, akkor láttam, hogy elbizonytalanodtak. Önöknek mi a véleménye erről? Válaszát előre is köszönöm. További jó munkát és szép napot kívánok!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza laktóz témában

Ha eltérő laborban történt a 2 vizsgálat, akkor lehet ilyen eredmény, mert lehetnek mások a referencia értékek. Illetve ha tartja a diétát, negatívvá válhat a teszt.

Kérdés: 2017. április 24., 06:28; Megválaszolva: 2017. május 11., 10:52
Kérdések és válaszok: Allergia
Jód allergia
Piros folt a boron, etelallergia?
Csánkiütések, angiödéma...
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás