Nagyon magas IgE meghatározhatatlan allergia

Tisztelt Webbeteg.hu! A fiamnak igen magas az IgE szintje (1945 U/ml) , de az allergia vizsgálatokon ellentmondásos eredmények születtek. Jelenleg több olyan eredménye negatív, ami néhány éve még pozitív volt, viszont az IgE szintje és a bőrén tapasztalható ekzema allergiára utal. Tanácstalanok vagyunk..

WEBBeteg Szakértő válasza ekcéma témában

Tisztelt Kérdező

Sajnos az információi amit közöl velünk az 1945 U/ml IgE szinten kívül túl általánosak. Nem tudom értékelni azt, hogy az allergia vizsgálatokon ellentmondásos eredmények születtek. Milyen vizsgálatok, milyen eredmények? Ha egy kicsit konkrétabban leírná akkor talán könnyebb dolgunk lenne. Mi az, hogy jelenleg több olyan eredménye negatív ami korábban pozitív volt. Lehetne ezt is konkréten leírni? Az ekcémán kívül milyen allergiára utaló panasza van? Szénanátha, asztma?

Az ilyen magas IgE szint nemcsak allergiában van jelen. Székletvizsgálat, szerológia ami kimutatna valamilyen parazitás fertőzést. Az ekcéma is allergiás eredetű, de ott nehezebben tudjuk megjelölni az összes okozó allergéneket. Mindenképpen bőrgyógyász allergológushoz kell vinni és kezeltetni, ha csak ezek a panaszai. Amennyiben a kért adatokat is közli, akkor többet tudok esetleg segíteni.

Tisztelettel, Dr. Brugós László

Kérdés: 2008. augusztus 05., 23:12 ;Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 12:11
Kérdések és válaszok: Allergia
Ekcémás a kezem?!
Tisztelt Dr. Nő, Dr. Úr! Az utobbi hónapokban úgy vettem észre, hogy kezd terjedni, a talán ekcéma az ujjaimon! (1-es típusú cukorbeteg vagyok de ez...
Ekcéma
Tisztelt doktornő! Mindkét szakterületére való tekintettel egy összetett probléma miatt keresem. Kisfiam immáron másfél éves és vele született...
Alkalmasság ekcémás kéz miatt
Kedves Doktornő/Úr! Az iránt szeretnék érdeklődni, hogy az ekcémás kezem miatt dolgozhatok-e patikában gyógyszertári asszisztens illetve...
Allergia?
Kedves WebOrvos! 3 éves korom óta bőrekcémám van, amit a fenistil gyógyszer és kenőcs együttes használata váltott ki édesanyám elmondása...
Ekcéma és penicillin
Egy veleszületett ekcémában szenvedő két éves kisfiú édesanyja vagyok. Arra lennék kiváncsi, hogy kaphat-e a gyermekem penicillint? Ugyanis én is...