Mikor kezdhetek másik allergia gyógyszert szedni?

Tisztelt Doktor úr/nő! Eddig Loratadin hexalt szedtem, de nem hat, ezért szeretném kipróbálni a Revicet akut-ot. Ma reggel 6-kor vettem be egy Loratadin hexal tablettát, és az a kérdés hogy még ma, mondjuk 6-7 órával a beszedés után bevehetek-e egy Revicet akut szopogatós tablettát, és nem lesz belőle bajom, vagy várjak vele holnapig? Csak szörnyen viszket a szemem, folyik az orrom, borzasztó! Köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza allergia témában

Kedves Kérdező!

Az antihisztamin tabletták hatásának kialakulásához idő kell, egy tabletta beszedése nem elegendő a hatásosság megállapításához.

Ha a korábbi gyógyszerét le szeretné váltani másikra, nyugodtan megteheti. Ezeknek a tablettáknak 24 órás hatásuk van, ezért naponta egyszer adhatóak, de nem lesz baj belőle, ha 10-12 óra múlva egy másik hatóanyagút kipróbál. Amennyiben tünetei nem csökkennek, keressen fel egy szakorvost.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. szeptember 03., 10:56; Megválaszolva: 2014. szeptember 05., 10:06
Kérdések és válaszok: Allergia
Gyógyszer allergia
Allergiás tünetek
Nehézlégzés allergiától
Mitől lehet ez? Allergia?
Kedves Webbeteg! Az érdekelne engem, hogy miért van az, hogyha lefekszem az ágyba (legyen ez kollégiumban vagy bárhol) , eldugul az orrom akárhogy...