• Allergiavizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Óbudai lakos vagyok, 10 éve lettem allergiás Aspirintől.Ödémás torok, kórház. Azóta már semmilyen gyógyszert nem merek szedni, szinte minden salicilre, diclofenacra ugyan úgy reagálok.De a gyógyszereken kívül még van valami allergiám, amit nem tudok.Egyre gyakrabban viszketek, erőteljes csalánkiütéssel kísérve, sokszor tragikusan nézek ki. A kérdésem arra irányulna leginkább, hova mehetnék egy átfogó kivizsgálásra? A bőrgyógyászaton nem csinálták meg a tesztet, azt mondták csak száraz a bőröm. Azóta patikai mosdókrémet, testápolót használok, semmi javulás.Valószínű étel allergiám van de sajnos nincs túl sok pénzem.Nézegettem az árakat, 50 000-Ft-nál kezdődnek az átfogóbb tesztek.Elkeserítő.80 000 a fizetésem.Régebben szedtem Claritinet, hetente egy szemet, akkor nem volt bajom, néha durrant be csak a szervezetem... Amióta orvosnál voltam, nem szedem (félek már minden gyógyszertől), hátha tényleg a száraz bőr...de egyre rosszabb. Mit tegyek? Hova menjek, szedjem inkább a gyógyszert? Teljesen el vagyok keseredve! Kérem segítségét! Köszönettel: Cs. M.

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Felnőttkorban a csalánkiütéses tüneteket ritkán okozza újonnan kezdődő ételallergia. A csalánkiütés, viszketés ilyenkor már inkább valamilyen belső gócfertőzés, gyulladás tünete szokott lenni. Részletes belgyógyászati kivizsgálással lehetne kideríteni, mi van a háttérben: gyomor-bél-epefertőzés és pajzsmirigy autoimmun gyullaádás pl. gyakoriak. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2014. június 06., 18:30; Megválaszolva: 2014. június 08., 20:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: