Allergia talán?

Tisztelt kezelőorvos! A következő problémám lehetséges okaira keresem a válaszom. Már néhány éve vettem észre először, hogy ha alkoholt fogyasztok (legyen az bor, sör, pezsgő, stb) akkor elkezd égni a fülem és vörös is lesz illetve az arcomon is bőrpirosodás lesz foltokban és szintén égető érzés párosul hozzá. Azonban egy idő után úgy kb 45perc-1óra elmúlik és akkor sem jelentkezik a tünet ha tovább fogyasztok alkoholos italt. Alkohol mentes söröktől nem jelentkezik ezért feltételezem, hogy nem az össze tevők miatt jelentkezik a tünetem hanem kifejezetten az alkohol váltja ki. Ön szerint mitől lehet ez? A válaszát előre is köszönöm!

Dr. Csáki Csilla válasza alkohol témában

Kedves Kérdező!

A tüneteket az alkohol un. hisztaminfelszabadító hatása okozza. A szervezetben a kipirosodást okozó anyag árad szét, de ez nem valódi allergia, 1 órával később már a kimerült raktárakból nem jön újabb hisztamin. Ártalmatlan jelenség, inkább kellemetlen, nem káros.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2014. május 30., 20:09; Megválaszolva: 2014. június 08., 20:06
Kérdések és válaszok: Allergia
Mi lehet ez
Tisztelt Doktornő! Nem tudom mi a gond az egészségemmel, remélem tud szolgálni segítséggel Körülbelül 3 éve kezdődött, észrevettem nem bírom...
Aerius
Tisztelt Doktor nő /úr! Abban kérnék segítséget hogy jelenleg Xyzal szedek allergiára és gondolkodom hogy válltsak Aeriusra. Válltásnál kell...
Alkoholallergia vagy karcinoid krízis?...
Ha a férjem alkoholt fogyaszt, arcbőre és a mellkasa, de néha a háta is vörös lesz. Utóbbi kettőn csak foltokban jelentkezik a bőrpír. Nem minden...
Suprastin
Tisztelt Webdoktor! Olvastam, hogy Suprastinra tilos alkoholt inni. Napi 2x1-et szedek, a Rulid ma este fogy el. Jövő szombaton lesz a bátyám esküvője...
Hisztaminintolerancia - Utrica