A csalánkiütés immunológia eredetű?

Tavasz óta csalánkiütések jelentkeztek rajtam. Voltam vele szakorvosnál, a vérvétel után azt az információt kaptam, hogy nem immunológia eredetű. Reménykedjek benne, hogy a serdülő korral elnövöm. Azomyr nevezetű antihisztamint kaptam rá, amit naponta 1x kell bevennem. Azonban ez csak enyhíti a tüneteim. Nem érzek olyan erős viszkető, forró érzést mint gyógyszer nélkül és nem dudorodnak ki annyira ezek a piros pöttyök amik szinte az egész testemen megfigyelhetőek. Attól függően, hogy mennyire jöttek ki rajtam a pöttyök, tűnnek is el kb. 20-40 perc alatt. Kiváltó okok: meleg idő, fizikai terhelést követően, talán még stressztől is. (ebben nem vagyok biztos) Valószínűleg megfáztam és nemrég ittam egy jó meleg kamillateát és nagyon meglepődtem, mérges lettem, hogy még ettől is képes előjönni. Létezik ilyen fajtája is a csalánkiütésnek, aminek a kiváltó oka akár meleg folyadék fogyasztás is lehet? Mit lehetne ezzel még kezdeni, nagyon zavaró, hogy még mozogni is alig tudok. Várhatóan mikor fog elmúlni? Válaszát előre is köszönöm! Üdv.: Tibor

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza csalánkiütés témában

Kedves Tibor!

A csalánkiütésnek számtalan oka lehet, mivel nem tudom, mit vizsgáltak Önnél, nem tudom azt sem, teljes volt-e a kivizsgálás. Gyakran gócfertőzés, gyomor-bélrendszeri, férfiaknál urológiai jellegű fertőzés áll a háttérben. Évekig elhúzódhat a folyamat, amennyiben nem találnak konkrét okot. Az Azomyr mellett szedhet Fenistil kapszulát, napi egyet, a kettő együtt jobban enyhíti a tüneteket. Meleg víz, hideg víz, fizikai megerőltetés egyaránt előhozhatják a tüneteket.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. augusztus 13., 20:47; Megválaszolva: 2012. augusztus 23., 08:08
Kérdések és válaszok: Allergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával
Alkohol utáni szorongás, gyors...
Jó napot! Szeretném megkérdezni hogy mitől vannak ezek a furcsa tünetek alkohol fogyasztás után mint pl: remegés, vizes tenyerek, gombóc a torokban...
Újra előjöttek rajtam a...
Tisztelt Doktor Ur/No! 15 éves koromban nagyon durva allergiás reakcióim voltak (angioödéma,csalánkiütések testszerte,volt hogy a teljes arcom...