• allergia, ekcéma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/Úr! Már egy ideje azt tapasztalom, hogy az államon viszkető, kiütésszerű piros pontok jelennek meg. Viszont nem állandó jelleggel, hanem csak esténként, amikor otthon vagyok, illetve előfordul, hogy a szemem körül is megjelennek piros foltok. Meg kell jegyeznem, hogy kb. 2 hónapja a kézfejemen ekcémaszerű tünetek jelentek meg. Nem tudom, hogy az államon lévő kiütések összefüggésben vannak -e az ekcémával. A különböző háztartási szerek (pl. mosogatószer, mosópor) nagyon kiszárítják a bőrömet, és rögtön be kell krémeznem, mert kellemetlenül érzem magam. Mostanában már csak kesztyűben végek háztartási munkát. A kérdésem az lenne, hogy az államon lévő kiütéseket mi okozhatja? Itt kell megjegyeznem, hogy fogamzásgátló tablettát szedek majdnem 6 éve. Az ekcémának és az arcomon lévő kiütésnek van köze egymáshoz? Vagy ha nincs köze egymáshoz, mi okozhatja a kiütéseket az államon? Mit tudna tanácsolni, mivel enyhíthetném a tüneteket? Előre is köszönöm válaszát! Tisztelettel és köszönettel

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Elképzelhető, hogy a kiütéseket valamilyen kozmetikai vagy háztartási szer allergia okozza. Ez un. epicutan teszttel, hátra ragasztott mintákkal vizsgálható. Bőrgyógyászaton vagy allergológiai szakrendelésen tudnának ilyen vizsgálatot végezni Önnél. A tünetek enyhítésére is csak konkrét vizsgálatot követően lehet tanácsot adni, az ekcémás bőrre addig is kenhet Lipobase Repair krémet. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2012. április 13., 14:42; Megválaszolva: 2012. április 18., 07:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: