koponya CT

Azt szeretném kérdezni, hogy szédülés miatt koponya CT-t fognak csinálni. Még CT-n nem voltam, hogy nem tudom, hohy a kontrasztanyagra allergiás vagyok-e.Fém és festék allergiám van.Járok évente nefrólogushoz is kontrollra. Mivel olvastam ezen a honlapon, hogy a kontraszt-anyag milyen mellékhatásokat válthat ki /sokk, trombozis, stb./, kérdésem az lenne, hogy a vizsgálatnál az ilyen reakciókra fel vannak-e készuülve, van-e olyan ellen- anyag, amitől egy allergiás sokk elmulik.Köszönettel.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a allergia témában

Ha eddig előfordult jód ellen allergiás reakció, azt jelezze, mert vannak jódtartalmú kontrasztanyagok. Aggódnia nem kell, mert fel vannak készülve az esetleges allergiás reakcióra a laborban. Másrészt jelezze a veseproblémát is, ami miatt járni kell a nefrológiára.

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2012. március 01., 09:52; Megválaszolva: 2012. március 02., 12:09
Kérdések és válaszok: Allergia
Várandósság - allergia
Gyógyszer allergia
Allergia kezelése
Tisztelt Doktornő. Segítséget szeretnék kérni Öntől. Tavaly nyáron egy egésznapos horgászat után, hazaérést követően elkezdtem csúnyán...
Arcdagadás
Tisztelt Hölgyem/Uram! Pár hete kezdett el rendszeresen dagadni az arcom, mely viszketéssel, bizsergéssel jár. Vizes dagadás, puffadás a szemem, szám...
Kollagén allergia?
Kedves Doktornő! Olyan kérdéssel fordulok önhöz, hogy gyermekkoromban tejallergiát diagnosztizáltak nálam. Ezt követően az allergológus...