• allergiás vagyok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Bodnár Edina doktornő! A problémám a következő: néhány hete minden előzmény nélkül elkezdett viszketni a bőröm, először az arcomon, majd a nyakamon végül már mindenhol. Ha megvakarom duzzadt csíkok jelennek meg rajta és vörös lesz, mintha ostorral csaptak volna végig az adott területen. Nem változtattam se mosószert, se öblítőt vagy tusfürdőt, minden a szokásos. Nem ettem semmi újat. A viszketés előtt beteg voltam, Zinnat 500-at írt a háziorvos, de az utolsó szem bevétele után 3-4 nappal jelentkeztek először a tünetek. Ezekben a napokban kaptam új fogamzásgátló tablettát is (laurinalt cseréltem mercilonra), 5 szemet vettem be belőle a tünetekig. Próbáltam testápolót, de nem használt. Mivel kínzó volt a viszketés fenistil 1mg-os tablettát vettem be (külföldön vagyok jelenleg), aminek hatására jelentősen csökkent a viszketés. Közben a fogamzásgátlót is abbahagytam, nemcsak a viszketés miatt, De a probléma továbbra is fennáll. Ön szerint mi okozza ezt? Kiütéseim nincsenek, csak a viszketés.Van egy kiskutyánk a lakásba, hosszú szőrű. Március közepén megyünk haza, biztosításom is van, elmennék Önhöz egy vizsgálatra a klinikára, amennyiben van rá lehetőség. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a allergia témában

        Valószínű, hogy gyógyszerallergia áll a háttérben, mely ilyen elhúzódó lehet, ezért jól tette, hogy abbahagyta a fogamzásgátló szedését. Szedjen anthisztamint (Pl. Xyzal, Aerius, Cetirizin)tartósan és kenje Physiogel A.I. krémmel. Keressen nyugodtan a Klinikán.


        Kérdés: 2012. február 27., 21:32; Megválaszolva: 2012. február 29., 11:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben: