• Tejallergia?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Testvérem nevében írok. Kb.9 hónapja vette észre, hogy miután tejterméket fogyaszt rövid időn belül víz állagú hasmenése van, ezt néha hascsikarás és puffadás is megelőzte. Volt gasztroenterológusnál, aki elküldte ha jól értettem "hidrogén kifújásos" vizsgálatra (egy szondába kellett fújnia negyedóránként). De negatív lett, nem mutatott ki tejallergiát ill. laktózérzékenységet. További vizsgálatra nem küldte és lényegében nem tudta megállapítani, hogy mi a baj, de felírt neki MeteoSpasmyl-t. A húgomnak azóta is fennáll a problémája, és már nem csak a tejfogyasztás után. Milyen orvoshoz forduljon vele? Előre is Köszönöm válaszát! Tisztelettel: Lukács Ágota

        Dr. Csuth Ágnes válasza a allergia témában

        Kedves Ágota! A hidrogén kilégzési teszt csaj a laktóz intoleranciáról ad felvilágosítást, tejallergiáról nem, ezért allergológiai kivizsgálás javasolt.


        Kérdés: 2012. február 26., 17:20; Megválaszolva: 2012. február 27., 13:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.