• Allergia vizsgálat

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kislányom 3 éves mult Novemberben! Nagyon sokat beteges de ha nem beteg vagyis nincs láza egyebek akkoris szivni kell az orrát mert folyamatosan elvan neki dugulva illetve van benne váladék! Ebböl adódóan a fülébe savas váladék van.a fülész cső betételét javasolta viszont azt mondta elötte csináltassunk Allergia tesztet neki mert lehetséges, hogy az okozza a tüneteket! Érdeklődnék, hogy ennyi idős gyereknél csinálnak e ilyen tesztet és hogy ez mien vizsgálat? Valamint hogy létezik e hogy valamien allergia okozhat ilyen tüneteket! És mennyire ajálják ezt a cső betételét a fülébe? A gyerekorvosunk addig az AERIUS szedését javasolta ezt érdemes e adnom neki!

        Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

        Kedves Kérdező! Az orrfolyást, fülpanaszokat ebben az életkorban leggyakrabban az orrmandula megnagyobbodása okozza, ennek műtéti eltávolítása szokta megoldani a problémát. Tubus beültetése előtt az orrmandulától meg kell szabadulni! Az orrmandulaműtét után jöhet a tubus behelyezése, ha nem múlnak el a tünetek. Allergiatesztet 3 éves gyereknek már bőrteszt formájában is lehet végezni vagy vérvétellel is igazolható az allergia. Poratka vagy penészgomba allergia okozhat ilyen tüneteket, a kezelése állandó gyógyszerszedés, de ebben az esetben is segthet az orrmandulaműtét! Az Aeriust szedheti a gyerek, de az allergiavizsgálat előtt 5 nappal abba kell hagyni a szedését! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2012. február 23., 16:03; Megválaszolva: 2012. február 26., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.