Tojásfehérje allergia

Tisztelt Doktornő! Van egy 8 éves gyermekem. 3, 5 évesen tojásfehérje allergiát állapítottak meg nála. A referencia tartomány 0-15, és a kisfiam értéke 17 volt az IgE-nél. Szeretném megkérdezni, hogy ez pontosan mit jelent? Mennyire súlyos? Azóta a gyermekemet nem vizsgálták és szeretném tudni, hogy érdemes-e, szeretném tudni, hogy a korábbi eredmény abban a korban mennyire volt súlyos, mik az esélyeink? Sok helyen azt olvastam, hogy kinőhető (de nem szeretnénk hiú ábrándokat kergetni.) Sajnálom szegényt, hogy nem ehet azt amit szeretne. Bármit is próbáltunk neki elkészíteni, az nem olyan, mint a tojással készül változat (gofri, palacsinta). Válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel: Papp Miklós

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza a allergia témában

Kedves Miklós! Nem a mérési eredmények számítanak, hanem az, okoz-e kisfiánál tüneteket még a tojásfehérje. Meg kellene őt terheltetni tojással, ha korábban erős tünetek voltak, akkor gasztroenterológiai osztályon, orvosi megfigyelés mellett. A terhelés előtt meg kellene ismételtetni a spec IgE mérést és bőrtesztet is végezni. Ha a bőrteszt negativ lett, akkor már nem lesz baj a tojással. Feltétlenül menjenek el gasztroenterológiára ezzel kapcsolatosan! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2011. november 02., 14:00; Megválaszolva: 2011. november 03., 10:04
Kérdések és válaszok: Allergia
Kaphatok-e COVID-19 oltást?
Általános allergiavizsgálat
Görcsöl és megdagad a nyelvem
Szelén-allergia?
Várandósság - allergia