Rövid fitymafék - Az orvos válaszol

A fitymafékem, a makk alatt a bőr 1-2 centivel megakad, és a makkot is lehúzza valamennyivel. Milyen problémát okozhat a későbbiekben? Hallottam, hogy meg lehet operálni, érdemes? Akadályozza a péniszem növekedését? Óvszer használata befolyásolja? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Tisztelt Kérdező!

Leírása alapján, feltehetően a fitymát a makkhoz alul rögzítő fék (un.frenulum) születetten rövidebb.

Merevedéskor feszül, majd az egyik első szerelmi aktusnál, vagy önkielégítéskor berepedhet. Ijesztően vérzik, de komoly gondot nem jelent, a vérzés pár perces leszorítással magától szűnik.

Majd gyógyszertárban recept nélkül kapható Neogranormon kenőccsel kenje be, az nyugtatja, hámosítja. Emellett keressen fel egy urológust, aki ha szükséges, majd egy kis műtéttel a rövid féket teljesen bemetszi.

Mit kell tudni a fitymafék műtétről?

A kisműtétet ambulánsan végzik, és kb. 5 percig tart, és egy aprócska tűvel adják az érzéstelenítőt.

Bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő, hámosító hatású spray-t fújhat rá , amíg a seb 1-2 hét alatt gyógyul, majd mikor a seb begyógyult, érdemes alkalmazni kamillás borogatást a hegesedés meggátlására.

A teljes gyógyuláshoz legalább hat-nyolc hét szükséges. Javaslom, kenje Neogranormon kenőccsel, amely szabad patikai forgalomban kapható, és ne erőltesse túl.

Tizennyolc éves korig szülői beleegyezés kell, sőt a szülőnek el kell kisérnie vizsgálatra. Kis fokban rövid fékkel csak akkor van teendő, ha panaszt okoz. Óvszer nincs hatással a rövid fékre.
A rövid fék nincs hatással a pénisz növekedésére, ha nem fáj nincs vele teendő.

Dr. Zsuga Judit, neurológus, klinikai farmakológus


Forrás: WEBBeteg
Orvos szerzőnk: Dr. Kocsis István, urológus

Fitymafék || Urológus || Pénisz || ||
Vissza az eredeti oldalra