• Hasznos mobilalkalmazások a WEBBeteg ajánlásával

   A mindennapjaink során egyre nagyobb teret kapnak az életünkben a különböző okostelefonok, táblagépek és velük együtt a letölthető alkalmazások is, melyek szórakoztatnak, tájékoztatnak minket és hasznos funkciókkal segítik a napi feladatok koordinálását.

   A WEBBeteg.hu összegyűjtött Önnek néhány hasznos, az egészséges életmód kialakításában segítséget nyújtó alkalmazást:

   Elsősegély

   Életmentés első kézből, akár az Ön kezéből! Helyzetek, újraélesztés, keresők egy helyen. Kattintson és tájékozódjon! Az alkalmazás egyszerre jelent könnyen felhasználható elsősegélynyújtási tananyagot, továbbá vészhelyzet esetén is egyszerűen, gyorsan elérhető információt a mentők kiérkezéséig.

   Helyzetek: útmutató arra az esetre, ha tudja vagy sejti, mi okozza a vészhelyzetet.

   Diagnosztika: ha nem tudja, mi okozta a rosszullétet.

   Újraélesztés: újraélesztés lépésről-lépésre.

   Keresők: a tartózkodási helyéhez legközelebbi defibrillátor és kórház.

   Segélyhívó: hívja gyorsan a mentőket!

   Teszt: ellenőrizze ismereteit!

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   Anya leszek!

   A várandósság egy nő életének talán egyik legfontosabb időszaka. A felhőtlen öröm mellé sok bizonytalanság és számos kérdés is társul, ezekre ad választ az „Anya leszek!” mobilalkalmazás, amely:

   - Hasznos információkat nyújt a babáról, a kismama testében végbemenő változásokról és a szükséges orvosi vizsgálatokról, hétről hétre;
   - Emlékeztet a legfontosabb eseményekre és követi bevásárlólistánkat;
   - Tárolja saját jegyzeteinket, fotóinkat;
   - Követi testsúlyunk, derékbőségünk, bokakörméretünk, csípőbőségünk, vércukorszintünk, vérnyomásunk és pulzusunk változását, melyről grafikont is mutat;
   - Megmondja, hogy mikor érkezik a pocaklakó, segít a névválasztásban;
   - Válaszol kérdéseinkre dedikált orvos-szakértő segítségével;

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   Babanapló

   Sok szülő a mindennél jobban várt apróság megérkezése után tanácstalannak érezheti magát a rá nehezedő felelősség és az ismeretlen helyzetek átláthatatlan útvesztői miatt. A rokonok, ismerősök sok esetben eltérő jó tanácsai pedig csak fokozzák a stresszt és a bizonytalanságot az újdonsült szülőkben.

   Az Babanapló ingyenes applikáció segítségével digitálisan naplózhatóvá válik a kisbaba fejlődése, minden hétköznapi esemény (pelenkacsere, etetési időpontok, alvási ciklus), valamint a mérföldkőnek számító események is, úgy, mint a fontosabb mozgásfejlődési állomások, vagy a kötelező védőoltások beadásának időpontja.

   Az applikáció célja, hogy szakmailag hiteles forrásként szolgáljon a laikus felhasználók számára. A mobilalkalmazás tartalmait szakorvosok írták és lektorálták, ám a cikkek, információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást!

   Töltsd le a Babanapló mobilalkalmazást!

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   DKP applikáció

   Amennyiben cukorbetegségben szenved, a Diabétesz Kontroll Program ingyenes mobil-applikáció letöltésével ezentúl az Ön számára is lehetővé válik, hogy vércukorméréseinek eredményét bárhol és bármikor, csupán egy könnyed mozdulattal rögzíthesse.

   A Diabétesz Kontroll Program applikáció - a vércukorszint rögzítésén kívül - gyógyszer-, recept- és szűrővizsgálat-emlékeztető funkcióval is segíti használóját, illetve havonta frissülő cikkekkel, személyre szabható témákkal, hasznos tanácsokkal látja el a cukorbetegségben szenvedőket.

   A regisztrált felhasználók továbbá azonnali, 5% és 15% kedvezményre jogosító kuponokhoz jutnak, amelyek beválthatók a cukorbetegek számára nélkülözhetetlen termékeket kínáló webshopban.

   Tegye kényelmesebbé életét a Diabétesz Kontroll Program mobilalkalmazással.

   Töltse le a DKP mobilalkalmazást!

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   Hölgynaptár

   Előfordult már, hogy elfelejtette bevenni a fogamzásgátló tablettáját?

   Nem emlékszik pontosan, hogy mikor járt utoljára nőgyógyászati szűrésen?

   A nőgyógyászati vizsgálaton nem tudott hirtelen válaszolni az orvos kérdésére, hogy mikor kezdődött az utolsó ciklusa?

   Szerette volna, ha nőgyógyásza pontosan látja tüneteit, de nem tudta, hogyan szedje össze őket?

   Nem ismeri a pontos nőgyógyászati kifejezéseket, amivel leírhatja tüneteit?

   Szeretné súlyának alakulását pontosan nyomon követni? A füzet formájú menstruációs naptárát mindig elveszíti?

   Ha a kérdések közül akár 1-re is igennel válaszolna, akkor a ’Hölgynaptár’ alkalmazást Önnek találták ki!

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   Kell a dohány?

   Mindenki tudja, a kisiskolások is harsogják: „A dohányzás káros az egészségre!"

   Joggal tehetjük fel a kérdést, vajon miért van mégis annyi dohányos közöttünk? Vajon ezek az emberek nem tudják, milyen veszélynek teszik ki nap mint nap szervezetüket? De, igen, bizonyára nagyon is tisztában vannak vele. Akkor mégis miért?

   A Kell a dohány? mobilalkalmazás segítséget nyújt a dohányzásról való leszokáshoz. Amellett, hogy folyamatosan végig követheted, mennyi pénzt takarítasz meg a cigaretta mellőzésével, azt is megtudhatod, hogy az egyes érzékszervek működése milyen ütemben javul.

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   Súlypont

   A fogyókúrát elkezdeni a legnehezebb, de betartani az igazán nagy feladat. Ebben nyújt támogatást Önnek a Súlypont mobilalkalmazás, melynek segítségével a mobilján vezetheti folyamatosan az elért eredményeket.

   A magyar nyelvű, jelszóval védhető Súlypont alkalmazás lehetőséget ad, hogy napi szinten rögzítsük a testsúlyunkat, nyomon kövessük valós súlyunkat, és hogy melyik BMI kategóriába tartozunk. A figyelemfelkeltő design és a szemléletes grafikonok mellett a felhasználói élményt az is növeli, hogy a felület testre szabható, több színséma közül választható ki a leginkább hozzánk illő.

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   Vigyázunk Rád!

   A Vigyázunk Rád mobilalkalmazás Magyarország első, kifejezetten nőknek ajánlott átfogó daganatellenes prevenciós okostelefon-alkalmazása, mely ingyenesen letölthető! Az alkalmazás elérhető Android és iOS operációs rendszert használó telefonon is!

   Az applikáció segítséget nyújt a megelőzésben betegségleírásokkal, a rizikófaktorok ismertetésével a különböző életkorokban, a megelőzés módjaival, biztosítási lehetőségekkel - mindezt egyszerű, letisztult, átlátható kezelőfelületen.

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   Oltási napló

   Ezzel az ingyenes mobilalkalmazással könnyedén gondoskodhat családja fertőző betegségekkel szembeni védettségének megszerzéséről és megőrzéséről. A telefon saját emlékeztető funkciójának használatával az alkalmazás emlékezteti Önt a soron következő oltásokról.

   Családi nyaralást tervez? Tájékozódjon a célországba utazóknak ajánlott védőoltásokról és tervezze meg családja védőoltásait az ingyenes „Oltási napló” alkalmazással!

   A gazdag, hasznos tartalmak, betegségleírások, tesztek könnyen és gyorsan elérhetők az egyszerű, letisztult kezelőfelületnek köszönhetően.

   Az alkalmazás iOS és Android alapú operációs rendszerrel rendelkező készülékekre egyaránt ingyenesen letölthető.

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   Fájdalom Napló

   Fájdalmat érzel?

   Rögzítsd személyes fájdalom naplódban, hogy részletes információkkal szolgálhass kezelőorvosodnak a mindennapok során tapasztalt fájdalom gyakoriságára, helyére, időtartamára, jellegére, intenzitására vonatkozóan!

   Töltsd le a Fájdalom Napló mobilalkalmazást!

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből Bővebben

   További mobilalkalmazások

   Lifenetwork

   Laborlelet kisokos

   Az alkalmazás célja, hogy a segítséget nyújtson a laikus felhasználók számára a kórházi laborleletekben szereplő orvosi kifejezések, adatok megértéséhez.
   A Laborlelet Kisokosban szereplő adatok tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakorvosi véleményt, tájékoztatást.

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből
   Ez zsír!

   Ez zsír!

   Mit kínál az alkalmazás?
   Saját profil alapján történő étrend- és mozgástervezés Dietetikusok által összeállított, személyre szabott menüsorok - kamaszoknak, kismamáknak, menedzsereknek és cukorbetegeknek is
   A kiválasztott étrendek alapján napi és heti bevásárlólista funkció Videós diétás receptek Buday Péter sztárszakácstól
   Otthon végezhető edzések: ingyenes mozgásvideók letöltése

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből
   IBD napló

   Egészségkalauz

   Az Egészségkalauz Hírek segítségével készülékén mindig elolvashatja az egeszsegkalauz.hu legfrissebb egészségügyi és egészséggel kapcsolatos híreit,
   betegségekről szóló vagy
   egészséges életmóddal kapcsolatos cikkeit és az
   „orvos válaszol” rovatot.

   Letöltés a Google Play-ből
   Mentő

   Ambulance / Mentő

   A Magyar Máltai Szeretetszolgálat okostelefonra letölthető életmentő szoftvere különféle veszélyhelyzetekben nyújthat hasznos és gyors segítséget. A program készítői arra törekedtek, hogy a készülék útmutatóit a lehető legszélesebb kör használhassa. Meggyőződésük, hogy az itt elérhető tanácsok adott esetben emberéletek megmentéséhez segíthetik hozzá a felhasználót. A leírás hangsúlyozottan laikusoknak, nem egészségügyi szakembereknek készült.

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből
   IBD napló

   IBD napló

   Az IBD napló mobil applikáció gyulladásos bélbetegek részére. Az alkalmazás segítségével kézben tarthatja betegsége irányítását, naponta feljegyezheti tüneteit, gyógyszerszedését, étkezését. Rögzített adataiból grafikonokat, havi jelentéseket készíthet, melyet megküldhet orvosának vagy kinyomtathat. Emlékeztető funkciói segítik a rendszeres gyógyszerszedést,az orvosi vizsgálatok észbentartását.
   Funkciók: Adatrögzítés, grafikonok és havi jelentések készítése, emlékeztetők beállítása.

   Letöltés az AppStore-ból Letöltés a Google Play-ből
   iGyógytorna

   iGyógytorna

   Ülő munkát végez? Fáj a dereka, nyaka, háta? Gerincsérv kínozza? A hosszas ülőmunkától fájnak a tagjai? Nincs ideje elmenni gyógytornász szakemberhez, de szeretne változtatni a helyzetén?
   Az iGyógytorna App Önnek készült! Az alkalmazásban rövid, otthon vagy a munkahelyen végezhető gyógytorna gyakorlatokat állítottunk össze, melyek segítségével akár napi 20-30 perces ráfordítással javíthatja tartását, közérzetét, csökkentheti fájdalmát.

   Letöltés az AppStore-ból
   Potencia

   Potencia

   A kérdőív segítségével felmérheti egészségi állapotát. A merevedési zavar, vagy erectilis disfunctio (ED) korunk férfibetegsége. Ez egy okomoly probléma, amely mint intim téma bár kikerült már a hálószobákból, mégis a mai napig tabu témának számít a férfiak körében. Mostanában már kezdünk beszélgetni róla, de inkább csak szakmai körökben és a médiában. Az érintett férfiak többsége még mindig idegenkedik a probléma elismerésétől és a segítség kérésétől.

   Letöltés az AppStore-ból