• Bőrfiatalítás, bőrproblémák kezelése

    A képek szerzői jogi védelem alatt állnak, felhasználásuk törvénysértő.

    Bőrfiatalítás, bőrproblémák kezelése IPL-lel

    A villanófény nagy energia sűrűségű lökésekben - villanásokban - leadott, széles spektrumú fény. A villanófény (IPL) a bőr hámrétegén áthaladva helyi hőhatást eredményez, ami képes csökkenteni faggyútermelést, elpusztítani az aknés gyulladásért felelős Propion baktériumot (akne) és fokozni a bőr kollagén termelődését.

     

    A terminális hő célzottan eliminálja a hajszálereket, melyek a bőr kivörösödéséért felelősek (pl. rosacea), illetve a melaninban elnyelődve a bőr pigmenthibáit (pigmentfoltok) is képes megszüntetni, javítani.

     

    Az IPL lehetővé teszi a finom ráncok, időskori és napfényhatásra kialakult foltok, apró arci értágulatok és egyéb bőrhibák kezelését.


     

    Mi az akné?>>

    Mikor forduljon orvoshoz az aknéval?>>

    A rosacea tünetei és kezelése>>

    Bőrünk egészsége - teszt>>

    Bőrgyógyászati cikkek a WEBBetegen>>


   • Hirdetések
   • Cikkajánló

    Rövidlátás

    Rövidlátás

    Dr. Tóth Eszter

    Milyen jelekből ismerhetjük fel, ha a gyermek rövidlátó? Hogyan kezelhető e probléma?

    A migrén okai

    A migrén okai

    B. M., szakfordító

    Vannak egyéntől függően különböző faktorok, melyek migrént válthatnak ki.

    A visszérbetegség fokozatai

    A visszértágulat kezdeti állapotban még nem okoz a bőrön is látható tüneteket, ugyanakkor a keringési zavar már károsítja az érfalakat alapot teremtve a későbbi, súlyosabb tüneteknek. Figyeljen oda a kezdeti tünetekre!

    A pattanásos, zsíros, aknés bőr kezelése

    Az akne, amely a zsíros bőrön kialakuló pattanásokat jelenti, nagyon gyakori betegség. Kialakulásában több tényező együttesen vesz részt, ennek megfelelően a kezelés során is több támadásponton normalizálják a bőr pórusait.

    Bőrpír, értágulat, borvirágos orr - A rosacea

    A rosacea igen gyakori bőrbetegség, amely általában a harmincas életévekben kezdődik. Bár a nők gyakrabban érintettek, az igazán extrém súlyosságúvá (pl. borvirágos orrá) fajuló rosacea formák a férfiakra jellemzőek.

    Seborrhoeás kórképek

    A seborrhoeás betegségcsoportba az acnét, a seborrhoeás dermatitist soroljuk. Az akne nagyrészt serdülőkorban jelentkezik, míg a seborrhoeás dermatitis minden korcsoportban előfordul.

    Pattanások, gombásodás, barnító krémek - Bőrgyógyászati tévhitek

    Cikkünkben a bőr ápolásával, betegségeinek kezelésével kapcsolatos néhány tévhit eloszlatását kívánjuk elősegíteni.

    A szem körüli sötét karikák elhalványítása

    Szeretném eltüntetni a szemem körüli sötétbarna karikákat. Milyen kezeléseket érdemes kipróbálni? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

    Melanoma - Vizsgálatok és tesztek

    Milyen vizsgálatokkal diagnosztizálható a melanoma? Hogyan ismerhető fel idejében?

    Marihuána a pattanásos bőr ellen

    A marihuána egyik tudatmódosulást nem okozó hatóanyaga, a kannabidiol gyulladáscsökkentő, valamint a faggyútermelést és sejtnövekedést mérséklő hatását tárta fel munkatársaival Bíró Tamás, az MTA doktora, a Debreceni Egyetemen működő MTA-DE Lendület Sejtélettani Kutatócsoport vezetője. Kutatási eredményeikről az egyik legrangosabb nemzetközi orvostudományi folyóiratban, a The Journal of Clinical Investigationban számoltak be.