Carbonara spagetti
Hozzávalók:
- 10 dkg margarin
- 5-6 fej gomba
- 1 zöldpaprika
- 6 szelet bacon szalonna
- kb. 10 dkg sonkás felvágott
- 6 dl rizstej
- 1,5 evőkanál rizsliszt
- só
- bors
- szerecsendió
- fokhagyma
- vagy fokhagyma granulátum
Elkészítés:
Kb. 4 dkg margarinon az apróra vágott gombát, zöldpaprikát, bacon szalonnát és a sonkás felvágottat megpirítjuk, kis borssal ízesítjük. Egy másik lábosban kb. 4 dkg margarinon 1, 5 púpos evőkanál rizslisztet kicsit megpirítunk, majd felöntjük kb. 6 dl rizstejjel, kis borsot, 1 csapott teáskanál sót, 1 késhegynyi fokhagyma granulátumot és egy pici reszelt szerecsendiót adunk a szószhoz. Picit összeforraljuk, majd leöntjük vele a pirított sonkás dolgokat. Majd az egészet összekeverjük a kifőzött spagetti tésztával.
Hasonló receptek
Lencsés halragu
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pirított csirkemellsaláta parajjal, retekkel
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Spenótkrémes makaróni
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes