Málnalekvár elzászi módra

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1 kg málna
  • 1 citrom (leve)
  • 90 dkg kristálycukor
  • 6 cl málnapálinka

Elkészítés:

A málnát kiválogatjuk, de nem mossuk meg, hogy megőrizze a zamatát. Összekeverjük a cukorral és a citromlével. Forrpontig melegítjük, majd jénai tálba öntjük, zsírpapírral lefedjük és 1 éjszakát állni hagyjuk. Másnap szitán áttörjük, felforraljuk és 10 percig főzzük, közben óvatosan megkeverjük. Belekeverjük a pálinkát, üvegekbe töltjük és rögtön lezárjuk.

Hasonló receptek

Tzatziki (Joghurtos uborkaszósz)

Egyéb, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Padlizsánlekvár örmény módra

Egyéb, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Whisky lekvár

Egyéb, Közepes

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: