Padlizsánlekvár örmény módra

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Közepes

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1-1 kg kis padlizsán és kristálycukor
  • 2 cm-es gyömbér (darabka)
  • 1 nagy citrom
  • 2 szegfűszeg
  • 2-2 evőkanál szezámmag és méz
  • 2 dl víz

Elkészítés:

1. A padlizsánokat meghámozzuk és kalapos végüket levágjuk. Villával megszurkáljuk és lobogó vízben 10 percig főzzük. Lecsöpögtetjük és szitán minden levüket kinyomjuk. Hozzáadjuk a cukrot, majd a padlizsánhúst és lefedve 12 órára hűtőbe tesszük. Átkeverjük, majd lecsöpögtetjük. A padlizsánhúst apróra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk és lereszeljük. A citrom levét kinyomjuk, magjait félretesszük. 2. A gyömbért, a citrommagokat és a szegfűszeget gézbe vagy muszlinba tesszük, kis batyut készítünk belőle és zsineggel átkötjük. A szezámmagot teflonban aranyszínűre pirítjuk, majd konyhai papírtörlőre szedjük. A cukros-padlizsános szirupot a vízzel, a fűszeres batyuval és a citromlé felével felforraljuk, 10 percig főzzük, majd beletesszük a padlizsánhúst. Állandóan kevergetve 20 percig forraljuk, míg jól besűrűsödik. 3. Beleöntjük a maradék citromlevet és még 5 percig forraljuk. A fűszeres batyut kivesszük, az edényt a tűzről levesszük, kevergetve hozzáadjuk a mézet és a szezámmagot. Üvegekbe töltjük és gézzel lefedjük. Amikor kihűlt, lezárjuk az üvegeket.

Hasonló receptek

Fahéjas almalekvár

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Alma csatni 1.

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Narancsos szilvalekvár

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: