Tonhalas paradicsomsaláta
Hozzávalók:
- 50 dkg paradicsom
- 1 karcsú póréhagyma
- 2 doboz olajos tonhal (240g)
- 1 citrom leve
- 12-15 szem fekete olívabogyó
- 1 kiskanál enyhén csípős mustár
- só
- bors
- porcukor
- 3 evőkanál olívaolaj
- 2 szál bazsalikom
Elkészítés:
A paradicsomot cikkekre vágjuk, a póréhagymát felkarikázzuk. A tonhalnak lecsurgatjuk a levét, ráfacsarjuk a citrom levét, rászórjuk az olajbogyót. A többi hozzávalóból öntetet készítünk és meglocsoljuk vele a salátát.
Hasonló receptek
Gombasaláta májjal és burgonyatortával
Saláta, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Pikáns sütőtöksaláta
Saláta, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Májproblémák, Keringési problémák, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás kukoricasaláta
Saláta, Könnyű
Gluténmentes, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes