Káposztasaláta 1.

Ételtípus: Saláta Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Keringési problémák

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg fehér káposzta
  • 2 teáskanál cukor
  • őrölt kömény
  • almaecet
  • olívaolaj

Elkészítés:

Egy kis fej vöröshagymát vágjunk vékony szeletekre. 4 dl vízhez adjunk 3 evőkanál almaecetet, 2 teáskanál cukrot és 1 kávéskanál sót. A salátalevet öntsük a hagymára, majd 30 dkg fehér káposztát gyaluljunk vagy reszeljünk le és keverjük hozzá. (Ha túl nagy a káposzta, akkor egészben vagy kettévágva gyaluljuk le róla a szükséges mennyiséget, mert leválasztva szétdől.) Végül rakjuk egy fémfedéllel zárható 8 deciliteres befőttes üvegbe és néhány napig hűtőszekrényben érleljük. Fogyasztás előtt adagoljuk kis lapos tányérokra, csurgassunk rá néhány csepp olívaolajat, majd öntsük rá arányosan elosztva a salátalevet és őrölt köménnyel megszórva tálaljuk.

Hasonló receptek

Téli saláta

Saláta, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vérbővítő saláta

Saláta, Könnyű

Vashiány, Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Virslisaláta

Saláta, Könnyű

Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: