Vadas házinyúl / Vadas marha

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 nyúl hátsó combja és gerince
  • vagy 50 dkg marhahús/nyelv
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 1 fej hagyma
  • 5 szem bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • mustár
  • cukor
  • zsír
  • só#A pácléhez: 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem borókabogyó
  • 5 szem koriander
  • 1 szerecsendió
  • 1 fej hagyma
  • 8 szem bors
  • 2 babérlevél
  • 2 liter víz

Elkészítés:

A páclé összetevőit 20 percig főzzük. Amikor kihűlt, beletesszük a lehártyázott húst. Két-három napig pácoljuk. A főzés napján a húst letörölgetjük, forró zsírban átforgatjuk, vele pároljuk a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Amikor minden puha, a zöldséget átturmixoljuk, s visszatesszük a lébe. 2 evőkanál zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítjük, tejfölözzük. A húst kivesszük a léből és hűlni hagyjuk. Utána felszeleteljük és pár perc alatt összeforraljuk a mártást. Spagettivel, krokettel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Hasonló receptek

Kínai sült csirke salátával

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Pulykamell tavasziasan

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Csirkemell sajtos bundában

Húsétel, Közepes

Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: