Receptkereső

Vadas házinyúl / Vadas marha

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 nyúl hátsó combja és gerince
  • vagy 50 dkg marhahús/nyelv
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 1 fej hagyma
  • 5 szem bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • mustár
  • cukor
  • zsír
  • só#A pácléhez: 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem borókabogyó
  • 5 szem koriander
  • 1 szerecsendió
  • 1 fej hagyma
  • 8 szem bors
  • 2 babérlevél
  • 2 liter víz

Elkészítés:

A páclé összetevőit 20 percig főzzük. Amikor kihűlt, beletesszük a lehártyázott húst. Két-három napig pácoljuk. A főzés napján a húst letörölgetjük, forró zsírban átforgatjuk, vele pároljuk a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Amikor minden puha, a zöldséget átturmixoljuk, s visszatesszük a lébe. 2 evőkanál zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítjük, tejfölözzük. A húst kivesszük a léből és hűlni hagyjuk. Utána felszeleteljük és pár perc alatt összeforraljuk a mártást. Spagettivel, krokettel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Hasonló receptek

Grillcsirke zöldséggel

Húsétel, Könnyű

Gluténmentes, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Brokkolis pulyka

Húsétel, Könnyű

Gyomorfekély, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Epebetegség, Keringési problémák

Csőben sült csirkemell - zabpehellyel és májjal

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: