Vadas házinyúl / Vadas marha
Hozzávalók:
- 1 nyúl hátsó combja és gerince
- vagy 50 dkg marhahús/nyelv
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kis zeller
- 1 fej hagyma
- 5 szem bors
- 2 dl tejföl
- 1 citrom
- mustár
- cukor
- zsír
- só#A pácléhez: 2 gerezd fokhagyma
- 5 szem borókabogyó
- 5 szem koriander
- 1 szerecsendió
- 1 fej hagyma
- 8 szem bors
- 2 babérlevél
- 2 liter víz
Elkészítés:
A páclé összetevőit 20 percig főzzük. Amikor kihűlt, beletesszük a lehártyázott húst. Két-három napig pácoljuk. A főzés napján a húst letörölgetjük, forró zsírban átforgatjuk, vele pároljuk a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Amikor minden puha, a zöldséget átturmixoljuk, s visszatesszük a lébe. 2 evőkanál zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítjük, tejfölözzük. A húst kivesszük a léből és hűlni hagyjuk. Utána felszeleteljük és pár perc alatt összeforraljuk a mártást. Spagettivel, krokettel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.
Hasonló receptek
Alufóliás csirkemáj
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Borzas csirkemell
Húsétel, Könnyű
Mogyorómentes, Cukormentes
Gombás - májas göngyölt pulykamell
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes