Vadas házinyúl / Vadas marha

Ételtípus: Húsétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1 nyúl hátsó combja és gerince
  • vagy 50 dkg marhahús/nyelv
  • 2 sárgarépa
  • 2 fehérrépa
  • 1 kis zeller
  • 1 fej hagyma
  • 5 szem bors
  • 2 dl tejföl
  • 1 citrom
  • mustár
  • cukor
  • zsír
  • só#A pácléhez: 2 gerezd fokhagyma
  • 5 szem borókabogyó
  • 5 szem koriander
  • 1 szerecsendió
  • 1 fej hagyma
  • 8 szem bors
  • 2 babérlevél
  • 2 liter víz

Elkészítés:

A páclé összetevőit 20 percig főzzük. Amikor kihűlt, beletesszük a lehártyázott húst. Két-három napig pácoljuk. A főzés napján a húst letörölgetjük, forró zsírban átforgatjuk, vele pároljuk a zöldségeket, a hagymát és a borsot. Amikor minden puha, a zöldséget átturmixoljuk, s visszatesszük a lébe. 2 evőkanál zsírból és a lisztből cukorral barna rántást készítünk, besűrítjük vele a zöldséglevet, citromlével, mustárral ízesítjük, tejfölözzük. A húst kivesszük a léből és hűlni hagyjuk. Utána felszeleteljük és pár perc alatt összeforraljuk a mártást. Spagettivel, krokettel vagy zsemlegombóccal tálaljuk.

Hasonló receptek

Alufóliás csirkemáj

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Borzas csirkemell

Húsétel, Könnyű

Mogyorómentes, Cukormentes

Gombás - májas göngyölt pulykamell

Húsétel, Könnyű

Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: