Kukoricaliszt-leves galuskával
Hozzávalók:
- A leveshez: 2 dkg zsiradék
- 4 dkg kukoricaliszt
- 2 liter csontleves
- 1 leveskocka#A galuskához: 10 dkg kukoricadara
- 2 dl forró sós víz
- 1 kávéskanálnyi zsiradék
- 1 egész tojás
Elkészítés:
A felhevített zsiradékon megpirítjuk a kukoricalisztet, felöntjük 2 liter csontlevessel és kevergetve felfőzzük. Tálalás előtt feloldunk benne egy leveskockát. A galuskához a forró sós vízben megfőzzük a kukoricadarát. Ha kihűlt, hozzáadunk egy kávéskanálnyi zsiradékot és egy tojást. Fél óráig főzzük.
Hasonló receptek
Májgombóc/májgaluska/
Leves, Könnyű
Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Szederleves
Leves, Könnyű
Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Citromos-kefíres brokkolileves
Leves, Könnyű
Cukormentes, Csontritkulás, Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes