Gombafejek juhtúróval töltve
Hozzávalók:
- 500 g közepes nagyságú gombafej
- 300 g juhtúró
- 20 g vaj
- 40 g trappista sajt
- 5 cl citromlé
- só
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A juhtúrót simára keverjük és borssal ízesítjük. A gombafejeket szétválogatjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval és a kisebbekkel befedjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a töltött gombákat, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben színesre pirítjuk, miközben a juhtúró is kellően megolvad.
Hasonló receptek
Patiszongulyás
Vegetáriánus, Könnyű
Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Spenótos palacsinta gombával
Vegetáriánus, Közepes
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes
Töltött burgonya
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Gyomorfekély, Csontritkulás, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes