Receptkereső

Gombafejek juhtúróval töltve

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 500 g közepes nagyságú gombafej
  • 300 g juhtúró
  • 20 g vaj
  • 40 g trappista sajt
  • 5 cl citromlé
  • őrölt fehér bors

Elkészítés:

A gombafejeket megtisztítjuk, leszárazzuk, jól megmossuk. Sós, citromos vízben pár percig főzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni. A juhtúrót simára keverjük és borssal ízesítjük. A gombafejeket szétválogatjuk, a nagyobbakat megtöltjük az ízesített juhtúróval és a kisebbekkel befedjük. Kivajazott tűzálló tálba rakjuk a töltött gombákat, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben színesre pirítjuk, miközben a juhtúró is kellően megolvad.

Új keresés

Válasszon diétát: