Tejfölös gombapaprikás

Ételtípus: Vegetáriánus Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 dl tejföl
  • rizsliszt
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A gombát folyóvízben megmossuk és nagyobb kockákra vágjuk. Egy kis fej vöröshagymát felaprítunk és kevés olajon üvegesre dinszteljük. Utána hozzátesszük a gombát, majd belekeverünk 1 teáskanál fűszerpaprikát. Ráöntünk 0, 5 dl vizet, hozzáadunk 1 csapott mokkáskanál sót és fedő alatt addig pároljuk, amíg a gomba megpuhul. Ezután rászórunk egy kevés rizslisztet, összekeverjük, majd adunk hozzá 1 dl tejfölt és ezt is jól beledolgozzuk. Végül felengedjük annyi hideg vízzel, amennyi levet akarunk a gombapaprikásnak és állandóan kevergetve összeforraljuk. Párolt rizzsel, savanyúság nélkül tálalva érvényesül leginkább az íze. A tejfölös gombapaprikás tejföl nélkül gombapörköltként is elkészíthető.

Hasonló receptek

Lenmagos padlizsántorta fokhagymás joghurttal

Vegetáriánus, Könnyű

Csontritkulás, Keringési problémák, Mogyorómentes

Juhtúrós csőben sült brokkoli

Vegetáriánus, Közepes

Csontritkulás, Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Parmezános grillezett padlizsán

Vegetáriánus, Közepes

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: