Receptkereső
Füstölt sajttal töltött tárkonyos csirkemellfilé
Hozzávalók:
- 1/2 kg csirkemellfilé
- 10 dkg füstölt sajt csíkokra vágva
- 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna csíkokra vágva
- 1 fej hagyma
- só
- ételízesítő
- bors
- lestyán
- tárkony (lehet szárított is)
- kevés olaj
- kevés rizsliszt
- 1 doboz tejföl
Elkészítés:
A csirkemellfiléket jól befűszerezzük, majd kicsit állni hagyjuk. Éles késsel óvatosan felszúrjuk őket és a belsejükbe teszünk pár csík szalonnát és füstölt sajtot. Kevés olajon átpirítjuk a töltött húsdarabokat és a maradék szalonnát, teszünk hozzá egy apró kockákra vágott hagymát és kb. 15 percig tovább sütjük fedő alatt. Ha kész a hús, megszórjuk egy kanál rizsliszttel, tárkonnyal és lestyánnal fűszerezzük, beleöntünk 1 doboz tejfölt, pár kanál vizet és jól összeforraljuk. Főtt csavart tésztával tálaljuk.