Receptkereső

Spenótos húsgombócok

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg friss spenót
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • fél kávéskanál (kakukkfű
  • babérlevél
  • petrezselyem
  • póréhagyma) szárított fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-3 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • korianderlevél
  • snidling és kapor
  • őrölt bors
  • olaj
  • a sütéshez

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, megszárítjuk, egy serpenyőben kislángon megfonnyasztjuk, majd lecsöpögtetjük. Amikor kihűlt, finomra vágjuk. A kenyeret elmorzsoljuk, egy tálkában összekeverjük a tojásokkal, a fűszerkeverékkel, majd sóval, borssal ízesítjük és felverjük. A finomra vágott hagymát a spenóttal és a darált hússal együtt tálba tesszük, összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a fűszereket és a tojásos keveréket. Amikor összeállt a massza, 16 gombócot formázunk belőle és egy nagy serpenyőben, forró olajban jól átsütjük. Melegen és hidegen is finom.

Hasonló receptek

Diós rántott sajt sárgarépás burgonyapürével

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Banános birkaragu rizskoszorúval

Egytálétel, Közepes

Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Pasta carbonara

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: