Receptkereső

Spenótos húsgombócok

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg friss spenót
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • fél kávéskanál (kakukkfű
  • babérlevél
  • petrezselyem
  • póréhagyma) szárított fűszerkeverék
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-3 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • korianderlevél
  • snidling és kapor
  • őrölt bors
  • olaj
  • a sütéshez

Elkészítés:

A spenótot megmossuk, megszárítjuk, egy serpenyőben kislángon megfonnyasztjuk, majd lecsöpögtetjük. Amikor kihűlt, finomra vágjuk. A kenyeret elmorzsoljuk, egy tálkában összekeverjük a tojásokkal, a fűszerkeverékkel, majd sóval, borssal ízesítjük és felverjük. A finomra vágott hagymát a spenóttal és a darált hússal együtt tálba tesszük, összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a fűszereket és a tojásos keveréket. Amikor összeállt a massza, 16 gombócot formázunk belőle és egy nagy serpenyőben, forró olajban jól átsütjük. Melegen és hidegen is finom.

Új keresés

Válasszon diétát: