Spenótos húsgombócok
Hozzávalók:
- 50 dkg darált sertéshús
- 20 dkg friss spenót
- 8 dkg zsemlemorzsa
- 2 tojás
- fél kávéskanál (kakukkfű
- babérlevél
- petrezselyem
- póréhagyma) szárított fűszerkeverék
- 1 fej vöröshagyma
- 3-3 evőkanál finomra vágott petrezselyem
- korianderlevél
- snidling és kapor
- őrölt bors
- só
- olaj
- a sütéshez
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, megszárítjuk, egy serpenyőben kislángon megfonnyasztjuk, majd lecsöpögtetjük. Amikor kihűlt, finomra vágjuk. A kenyeret elmorzsoljuk, egy tálkában összekeverjük a tojásokkal, a fűszerkeverékkel, majd sóval, borssal ízesítjük és felverjük. A finomra vágott hagymát a spenóttal és a darált hússal együtt tálba tesszük, összedolgozzuk, végül hozzákeverjük a fűszereket és a tojásos keveréket. Amikor összeállt a massza, 16 gombócot formázunk belőle és egy nagy serpenyőben, forró olajban jól átsütjük. Melegen és hidegen is finom.
Hasonló receptek
Marhahúsos carpaccio édesköménnyel
Egytálétel, Közepes
Laktózmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Ragus penne
Egytálétel, Könnyű
Hízókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirke rókagombával
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes