Receptkereső

Madártej

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1,8 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • rizsliszt
  • 6 tojás
  • vanília

Elkészítés:

A tojásfehérjékből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Egy liter tejet felforralunk, majd a habból vizes evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni! Lassú tűzön főzzük, s ha félig már ?megszilárdultak?, óvatosan átfordítjuk. Amikor kész, kiszedjük és félretesszük. Ezután hozzáöntjük a tejhez a maradék tejet, teszünk bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd felforraljuk. A tojások sárgáját eldolgozzuk a maradék cukorral és 1-2 teáskanálnyi rizsliszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával felhígítjuk és lassan belecsurgatjuk a tejbe. Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Forrnia nem szabad! Ekkor félrehúzzuk és kiszedjük belőle a vaníliát. Belekeverünk egy pici vajdarabot, ettől fényesebb lesz. A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával vagy csoki reszelékkel, s a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: