Receptkereső

Madártej

Ételtípus: Desszert Nehézség: Közepes

Diéta: Gluténmentes, Hízókúra, Epebetegség, Gyomorfekély, Csontritkulás, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 1,8 liter tej
  • 15 dkg cukor
  • rizsliszt
  • 6 tojás
  • vanília

Elkészítés:

A tojásfehérjékből 5 dkg cukorral kemény habot verünk. Egy liter tejet felforralunk, majd a habból vizes evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk bele. Egyszerre csak keveset tegyünk az edénybe, hogy a galuskáknak legyen helyük megnőni! Lassú tűzön főzzük, s ha félig már ?megszilárdultak?, óvatosan átfordítjuk. Amikor kész, kiszedjük és félretesszük. Ezután hozzáöntjük a tejhez a maradék tejet, teszünk bele egy (2-3 darabra tört) rúd vaníliát, egy csipetnyi sót, majd felforraljuk. A tojások sárgáját eldolgozzuk a maradék cukorral és 1-2 teáskanálnyi rizsliszttel. Néhány kanálnyi tej hozzáadásával felhígítjuk és lassan belecsurgatjuk a tejbe. Kevergetve főzzük, míg kissé be nem sűrűsödik. Forrnia nem szabad! Ekkor félrehúzzuk és kiszedjük belőle a vaníliát. Belekeverünk egy pici vajdarabot, ettől fényesebb lesz. A kész madártejet üvegtálba öntjük, rátesszük a habokat, megszórjuk mazsolával vagy csoki reszelékkel, s a hűtőbe tesszük. Hidegen fogyasztjuk.

Hasonló receptek

Marcipán (tej és tojás nélkül)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Hízókúra, Csontritkulás, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Karácsonyi diabetikus gyümölcskenyér

Desszert, Közepes

Mogyorómentes, Cukormentes

Bögrés mákos

Desszert, Könnyű

Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: