Receptkereső

Sóskamártás

Ételtípus: Mártás Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss sóska
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • 2-3 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A sóskát megmossuk, a levelek szárát kitépjük és a lereszelt vöröshagymával forró olajon addig pároljuk, míg teljesen pépes nem lesz. Ekkor meghintjük egy-két evőkanál rizsliszttel és így kevergetve pirítjuk pár percig. Ezután beletesszük a sót, a kristálycukrot és felöntjük vízzel vagy csontlével. Hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer felforraljuk. Amikor kész és kicsit lehűlt, merülőmixerrel pépesítjük, hogy teljesen sima legyen. Finom, édeskés és fanyar ízű mártást kapunk. Feltétnek sült hús és / vagy tükörtojás adható hozzá. Kevés tört burgonyával kiadós ebéd.

Hasonló receptek

Almamártás

Mártás, Könnyű

Epebetegség, Gyomorfekély, Keringési problémák, Vesebetegség, Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes

Avokádó paradicsommal

Mártás, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Tartármártás

Mártás, Könnyű

Gluténmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: