Receptkereső

Sóskamártás

Ételtípus: Mártás Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss sóska
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • 2-3 teáskanál cukor
  • 3 evőkanál olaj
  • 1,5 dl tejföl

Elkészítés:

A sóskát megmossuk, a levelek szárát kitépjük és a lereszelt vöröshagymával forró olajon addig pároljuk, míg teljesen pépes nem lesz. Ekkor meghintjük egy-két evőkanál rizsliszttel és így kevergetve pirítjuk pár percig. Ezután beletesszük a sót, a kristálycukrot és felöntjük vízzel vagy csontlével. Hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer felforraljuk. Amikor kész és kicsit lehűlt, merülőmixerrel pépesítjük, hogy teljesen sima legyen. Finom, édeskés és fanyar ízű mártást kapunk. Feltétnek sült hús és / vagy tükörtojás adható hozzá. Kevés tört burgonyával kiadós ebéd.

Új keresés

Válasszon diétát: