Receptkereső
Sóskamártás
Hozzávalók:
- 50 dkg friss sóska
- 1 közepes vöröshagyma
- 1-2 evőkanál rizsliszt
- 2-3 teáskanál cukor
- 3 evőkanál olaj
- 1,5 dl tejföl
- só
Elkészítés:
A sóskát megmossuk, a levelek szárát kitépjük és a lereszelt vöröshagymával forró olajon addig pároljuk, míg teljesen pépes nem lesz. Ekkor meghintjük egy-két evőkanál rizsliszttel és így kevergetve pirítjuk pár percig. Ezután beletesszük a sót, a kristálycukrot és felöntjük vízzel vagy csontlével. Hozzáadjuk a tejfölt és még egyszer felforraljuk. Amikor kész és kicsit lehűlt, merülőmixerrel pépesítjük, hogy teljesen sima legyen. Finom, édeskés és fanyar ízű mártást kapunk. Feltétnek sült hús és / vagy tükörtojás adható hozzá. Kevés tört burgonyával kiadós ebéd.