Gyümölcsleves
Hozzávalók:
- 50-70 dkg gyümölcs
- 8-10 dkg kristálycukor
- 1 dl zsírszegény tejföl
- 3-4 citromkarika
- szegfűszeg
- rizsliszt
- fahéj
- só
Elkészítés:
A megtisztított gyümölcsöket 1, 5 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Egy csipet sóval és 3-4 citromkarikával is ízesítjük. A zsírszegény tejfölből két teáskanálnyi rizsliszttel habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk és újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen! A levest rizsliszt helyett be lehet habarni vaníliás pudingporral is. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Télen friss gyümölcs helyett fagyasztott vagy konzerv gyümölcsökből is elkészíthetjük ugyanezt. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.
Hasonló receptek
Fokhagymás camembert leves
Leves, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Márványsajtos hagymakrémleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Perzsa joghurtleves
Leves, Közepes
Csontritkulás, Gluténmentes, Keringési problémák, Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes