Gyümölcsleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50-70 dkg gyümölcs
  • 8-10 dkg kristálycukor
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 3-4 citromkarika
  • szegfűszeg
  • rizsliszt
  • fahéj

Elkészítés:

A megtisztított gyümölcsöket 1, 5 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Egy csipet sóval és 3-4 citromkarikával is ízesítjük. A zsírszegény tejfölből két teáskanálnyi rizsliszttel habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk és újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen! A levest rizsliszt helyett be lehet habarni vaníliás pudingporral is. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Télen friss gyümölcs helyett fagyasztott vagy konzerv gyümölcsökből is elkészíthetjük ugyanezt. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Húsos lencseleves

Leves, Közepes

Májproblémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Palócleves

Leves, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Frankfurti borsóleves

Leves, Könnyű

Hízókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: