Receptkereső

Gyümölcsleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50-70 dkg gyümölcs
  • 8-10 dkg kristálycukor
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 3-4 citromkarika
  • szegfűszeg
  • rizsliszt
  • fahéj

Elkészítés:

A megtisztított gyümölcsöket 1, 5 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Egy csipet sóval és 3-4 citromkarikával is ízesítjük. A zsírszegény tejfölből két teáskanálnyi rizsliszttel habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk és újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen! A levest rizsliszt helyett be lehet habarni vaníliás pudingporral is. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Télen friss gyümölcs helyett fagyasztott vagy konzerv gyümölcsökből is elkészíthetjük ugyanezt. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Új keresés

Válasszon diétát: