Gyümölcsleves

Ételtípus: Leves Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Epebetegség, Köszvény, Tojásmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 50-70 dkg gyümölcs
  • 8-10 dkg kristálycukor
  • 1 dl zsírszegény tejföl
  • 3-4 citromkarika
  • szegfűszeg
  • rizsliszt
  • fahéj

Elkészítés:

A megtisztított gyümölcsöket 1, 5 liter fahéjas, szegfűszeges, cukros, forrásban lévő vízben 5-10 percig főzzük. Egy csipet sóval és 3-4 citromkarikával is ízesítjük. A zsírszegény tejfölből két teáskanálnyi rizsliszttel habarást készítünk, a forrásban lévő leveshez adjuk és újra összeforraljuk. Vigyázzunk, nehogy a citromtól keserű legyen! A levest rizsliszt helyett be lehet habarni vaníliás pudingporral is. Hidegen és melegen egyaránt fogyaszthatjuk. Télen friss gyümölcs helyett fagyasztott vagy konzerv gyümölcsökből is elkészíthetjük ugyanezt. Köszvény esetén a megfelelő étrend célja elsősorban a vér-húgysavszint csökkentése a purinfelvétel korlátozásával, valamint a belső purintermelődés mérséklése. A legtöbb purint a belsőségek, a húsok (főként a sertéshús) és a hüvelyes növények tartalmazzák.

Hasonló receptek

Szederleves

Leves, Könnyű

Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Jókai bableves

Leves, Nehéz

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Fűszeres paradicsomleves

Leves, Könnyű

Cukormentes, Tejmentes, Mogyorómentes, Laktózmentes, Tojásmentes

Új keresés

Válasszon diétát: