Receptkereső

Diós vagy mandulás félhold

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg mantler liszt
  • 5 dkg galuska liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg dió vagy mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • esetleg: kevés citromlé
  • tejföl

Elkészítés:

A porcukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást és a vaníliás cukrot. Összegyúrjuk (ha nagyon kemény, kevés citromlével és tejföllel lazíthatjuk), majd pihentetjük. Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle, a tojás sárgájával megkenjük, a dióval vagy mandulával megszórjuk és megsütjük. Még langyosan porcukorban megforgatjuk.

Hasonló receptek

Fahéjas túrós csillag

Desszert, Közepes

Csontritkulás, Mogyorómentes

Rafaello szelet

Desszert, Közepes

Hízókúra, Mogyorómentes

Gyümölcsös túrókrém

Desszert, Könnyű

Crohn, Tojásmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: