Receptkereső

Diós vagy mandulás félhold

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg mantler liszt
  • 5 dkg galuska liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg dió vagy mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • esetleg: kevés citromlé
  • tejföl

Elkészítés:

A porcukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást és a vaníliás cukrot. Összegyúrjuk (ha nagyon kemény, kevés citromlével és tejföllel lazíthatjuk), majd pihentetjük. Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle, a tojás sárgájával megkenjük, a dióval vagy mandulával megszórjuk és megsütjük. Még langyosan porcukorban megforgatjuk.

Új keresés

Válasszon diétát: