Receptkereső
Diós vagy mandulás félhold
Hozzávalók:
- 10 dkg rizsliszt
- 5 dkg mantler liszt
- 5 dkg galuska liszt
- 15 dkg margarin
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg dió vagy mandula
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 egész tojás
- 1 tojás sárgája
- esetleg: kevés citromlé
- tejföl
Elkészítés:
A porcukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást és a vaníliás cukrot. Összegyúrjuk (ha nagyon kemény, kevés citromlével és tejföllel lazíthatjuk), majd pihentetjük. Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle, a tojás sárgájával megkenjük, a dióval vagy mandulával megszórjuk és megsütjük. Még langyosan porcukorban megforgatjuk.