Diós vagy mandulás félhold

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes

Hozzávalók:

  • 10 dkg rizsliszt
  • 5 dkg mantler liszt
  • 5 dkg galuska liszt
  • 15 dkg margarin
  • 5 dkg porcukor
  • 10 dkg dió vagy mandula
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 egész tojás
  • 1 tojás sárgája
  • esetleg: kevés citromlé
  • tejföl

Elkészítés:

A porcukrot és a margarint habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, az egész tojást és a vaníliás cukrot. Összegyúrjuk (ha nagyon kemény, kevés citromlével és tejföllel lazíthatjuk), majd pihentetjük. Pogácsaszaggatóval félholdakat szaggatunk belőle, a tojás sárgájával megkenjük, a dióval vagy mandulával megszórjuk és megsütjük. Még langyosan porcukorban megforgatjuk.

Hasonló receptek

Gesztenye golyók

Desszert, Könnyű

Epebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sütőtök torta

Desszert, Könnyű

Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Szilvás édesség

Desszert, Könnyű

Keringési problémák, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: